Ramazanda orucu bozan şeyler nelerdir? - Sayfa 2

KUSMAKLA ORUÇ BOZULUR MU? Kendiliğinden kusmakla oruç bozulmaz. Ancak kişinin kendi isteği ve müdahalesiyle meydana gelen kusma, "ağız dolusu" olması hâlinde, orucu bozar.

Ramazanda orucu bozan şeyler nelerdir? - Sayfa 3

DİŞ FIRÇALAMAK ORUCU BOZAR MI? Diş fırçalamakla oruç bozulmaz. Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur ve kazası gerekir.

Ramazanda orucu bozan şeyler nelerdir? - Sayfa 4

ASTIM HASTALARININ OKSİJEN SPREYİ KULLANMALARI ORUCU BOZAR MI? Akciğer hastalarının kullandıkları spreyden, bir kullanımda 1/20 ml. gibi çok az bir miktar ağıza sıkılmaktadır. Bunun da önemli bir kısmı ağız ve nefes boruları cidarında emilerek yok olmaktadır. Bundan geriye bir miktarın kalıp tükrük ile mideye ulaştığı konusunda kesin bir bilgi de yoktur.

Ramazanda orucu bozan şeyler nelerdir? - Sayfa 5

HER GÜN HAP KULLANMAK ZORUNDA OLAN HASTALARIN ORUÇ TUTMALARI GEREKİR Mİ? Hastalık, Ramazan'da oruç tutmamayı mubah kılan özürlerdendir. Bir kimsenin oruç tuttuğu takdirde hastalanacağı, hasta ise hastalığının artacağı tıbben veya tecrübe ile sabit olursa oruç tutmayabilir. İyi olunca da yalnız yediği günler sayısınca kaza etmesi gerekir.