AK Parti İstanbul İl Başkanlığında görev değişimi

Osman Nuri Kapaktepe AK Parti'nin İstanbul için düşündüğü yeni il başkanı olduğu iddia edilince merak edilen isimler arasında yer almaya başladı. Mevcut başkan aday olmayacağını açıklarken, yeni başkan da bugün görevine resmen başladı. İşte Kabaktepe biyografisi:

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul il başkanı değişti

AK Parti'nin İstanbul başkanlığına Osman Nuri Kapaktepe'nin getirileceği belirtiliyor. İddiaya göre önümüzdeki günlerde yapılacak AK Parti İstanbul İl Kongresi'ne Osman Nuri Kabaktepe tek aday olarak katılacak. Kapaktepe'nin adaylığı kesinleşirken, mevcut başkan Bayram Şenocak ise yaptığı açıklamada aday olmayacağını söyledi.

Yeni il başkanı sabah saatlerinde AK Parti İstanbul İl başkanlığında düzenlenen toplantıdan sonra görevine başladı.

Yeniden aday olmayacağını açıklayan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın yerine Osman Nuri Kabaktepe'nin geleceği iddia edilirken, yaşanacak bayrak değişimine dair ilk fotoğraf geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Twitter hesabından “İl'de toplandık. Allah hayırlı etsin” notuyla AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Bayram Şenocak ve Kabaktepe'nin yan yana olduğu bir fotoğrafı paylaştı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, çarşamba günü yapılacak olan AK Parti İstanbul 7. Olağan Kongresi'nde yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Bayram Şenocak'ın bu açıklamasının ardından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na Milli Görüş kökenli bir isim olan Osman Nuri Kabaktepe'nin geleceği iddia edilmişti. Henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığı değişimle ilgili ilk kare geldi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Twitter hesabından “İl'de toplandık. Allah hayırlı etsin” notuyla AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Bayram Şenocak ve Kabaktepe'nin yan yana olduğu bir fotoğrafı paylaştı.

Peki, Osman Nuri Kabaktepe nerelidir, kimdir, kaç yaşında ve mesleği nedir? İşte yeni AK Parti İstanbul İl başkanı Kabaktepe biyografisi:

Osman Nuri Kabaktepe, sivil toplum kuruluşlarında yaptığı faaliyetlerle bilinen aslen Karadenizli olan bir isimdir. 

Kabaktepe 1 Aralık1970’te Ordu’nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. Fatsa İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Refah Partisi ve Fazilet Partisinde çeşitli görevler üstlendi. Kurucu başkanı da olduğu Saadet Partisi İstanbul il yönetimi ve partinin Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2004 yerel seçimlerinde SP’den Fatsa belediye başkan adayı oldu, seçilemedi.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı. İlim Yayma Cemiyeti denetim kurulu üyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) yüksek istişare kurulu üyesi, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 2016 yılında Maarif Vakfı yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

2014’te yayımlanan An'a Düşen Notlar adlı kitabının tanıtım bülteninde şu görüşlere yer verilmiştir:

“Yazı verilen nimetlerdendir. Kıymeti bilmenin en basit yolu, yokluğunu düşünmektir. Yazı olmasaydı (bu durum) insanın hayatını nasıl etkilerdi? Daha doğrusu arzda vahiy, bilgi, değer... nasıl aktarılacaktı muhataba. Yazının yokluğunda oluşacak boşluğu tahayyül etmek gerçekten zor. Her şeyi mükemmel yaratan Rabbimiz bu nimetini bizden esirgemedi. Yazı, “Oku!“ İlahi emrini yerine getirmemize vesile olan kanaldır. Olmaması emrin uygulanamamasıdır. Bize taşıyamayacağımızdan fazlasını yüklemeyen Allah (cc) bu emrin yerine getirilmesinin aracından da kullarını mahrum etmemiştir. “Sadece yazılan mı okunur?“ denebilir. Tabii ki sadece yazılan okunmaz. Farklı okuma türleri de var. Allah'ın ayetlerinin hepsi okunur. Ancak son âdeme kadar devam edecek olan dinin yazılı metninin varlığı, biz insanlar için gerekliliktir. Mevcudiyet sebebimizle imtihana muhataplığımız, yazının mevcudiyetini lüzumlu kılar.

Sözün ve yazının değeri; mahiyetinde; Mahiyetin değeri, samimiyet ve ihlâsında; Söyleyenin kimliği, kişiliği ve diğer özellikleri önem arz etmekle beraber, mahiyet; samimiyet ve ihlâs önceliklidir.

Dilden, kalemden dökülen kelimeler kulaklara, sayfalara ulaştığında aksettirdiği manaya etki edecek mahiyet, samimiyet, ihlâstır. Söylenenin nasıl anlaşılacağına etki eden asli sebeplerdendir. Ehemmiyet arz eden husus, evveliyatla kelâmın sahibinin mahiyet, samimiyet ve ihlâsla ilişkisidir. Söylenen söz, yazılan her cümle bir yere ve manaya seyreder. Yazılanların ve söylenenlerin insana göre sonsuz seyrinde vücudu söyleniş maksatlarından neşet eder. Mananın mahiyeti ve yolculuğun varış mekânı amaçlarla ilişkilidir.

“Kelâm maksada matuftur“ maksadın doğru seçilmesi mahiyeti belirler. Bir anlamda yazını rotasını çizer.

Yazar Osman Nuri Kabaktepe eserinde kâinattan yaptığı okumaları zevkli ve akıcı bir üslupla bizlere aktarıyor.” 

OSMAN NURİ KABAKTEPE'NİN DÜNYAYA BAKIŞI

Milli Gençlik Vakfı kökenli olan Osman Nuri Kapaktepe'nin dünya hayatına bakış açısını özetleyen yazıyı kendi sitesinde, kendi kaleme aldığı "Adamı değil adam olmak" başlıklı yazıdan okuyabiliriz. 

İşte yazısındanki ilgili bölüm: 

Sessiz Kibar-Kibarlık / Aktif Nazik-Naziklik

Faturacı Cimri İstifçi-Stokçu /Cömert Paylaşımcı Geliştirici

Dar Alan Fısıldamacısı Korkak, Asansör Kararcısı, İlke Yontucusu/ Arzda Gür Sedacı Cesur, İlke Savunucusu

Fikir Buharlaşması, Karar mezarcısı gömücü unutturucu/ Fikir takibi, Karar taşıyıcı sonuçlandırıcı anımsayan.

Bilgi Cimriliği Gizleyicilik Bencillik/ Şeffaflık Paylaşımcılık Cömertlik

Karar Aldık Gelin İstişare Edelim  

Adamı Değil Adam Olmak

BAYRAM ŞENOCAK'TAN AÇIKLAMA

Öte yandan Bayram Şenocak, aday olmadığını belirterek Kabaktepe iddialarını doğrulamış oldu.

Şenocak'ın istifa ettiği daha önce bu şekilde haber olmuştu:

 

Yorumlar