ORC son seçim anketini açıkladı

ORC tarafından yapılan son seçim anketine göre dört parti barajı geçiyor. Ankete göre AK Parti'nin oy oranı ise yüzde 36 olarak görünüyor.

Google Haberlere Abone ol
ORC son seçim anketini açıkladı

ORC Araştırma tarafından gerçekleştirilirken anket sonuçlarında 4 partinin barajı geçtiği gözlemlendi. Ekonomideki kötü gidişat beraberinde erken seçim iddialarını da beraberinde getirirdi. Hükümet kanadından sürekli seçimler belirlenen tarihlerde yapılacak söylemleri gelsede araştırma şirketleri seçim anketi çalışmalarına hız verdi. Peşpeşe yapılan seçim anketi çalışmalarına ORC Araştırma Şirketi de katıldı. ORC üzerinde çalıştığı son seçim anketi sonuçlarını yayınladı.

Özellikle muhalefet artan döviz ve enflasyon oranıyla halkın alım gücünün çok zayıfladığını yoksulluğun giderek içinden çıkılamaz hale geldiğini öne sürerken biran önce erken seçime gidilmesi gerektiğini ortak bir söylemle dile getiriyorlar. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise seçimler için 2023 tarihini hedef gösteriyor.

Anket şirketleri özellikle muhalefet partilerinin istekleri ve talepleri doğrultusunda seçim anketlerini yayınlıyorlar. Kasım ayında yapılan son seçim anketini ise ORC Araştırma şirketi açıkladı.

“Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verilen cevaplardan çıkan son seçim anketinin sonuçları

Yayınlanan bu son seçim anketine göre 4 partinin barajı geçtiği görülüyor. ORC’nin son seçim anketine göre göre AK Parti, yüzde 36.1’le ilk sırada yer alırken, CHP yüzde 25.4’le ikinci sırada. MHP yüzde 12.7 ile 3. sırada, İyi Parti ise yüzde 10.4’le 4.sırada barajı geçerek Meclis’e girmeye hak kazanıyor HDP İse aldığı 9.3 oy oranıyla baraj dışında kalarak Meclis'e giremiyor.

 

Yorumlar