OPTİMAR'ın yarın seçim olsa anketinden 5 parti çıktı

OPTİMAR tarafından yapılan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim anketinden ilk sırada yer alan liderler ile seçim barajını geçen partiler belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
OPTİMAR'ın yarın seçim olsa anketi

OPTİMAR tarafından yapılan "yarın seçim olsa" anketinin sonuçları belli oldu.

OPTİMAR7ın Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim anketinden ilk sırada yer alan liderler ile seçim barajını geçen partiler belli oldu.

Anket sonuçları bugün Hürriyet Gazetesinde yayınlandı. Gazeteninyazarlarından Abdülkadir Selvi'nin köşesinden paylaştığı ankette AK Parti'nin hala açık arayla birinci parti olduğu ancak yüzde 40'ın altında olduğu görülüyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar Araştırma'nın 12-15 Ağustos’ta Türkiye genelinde 2 bin kişi üzerinde yaptığı son seçim anketinin sonuçlarını köşesinde paylaştı.

Türkiye'nin en önemli sorununun yüzde 73,7 ile ekonomi ve işsizlik olduğunu belirten Selvi, "Ekonomi, hayat pahalılığı ve işsizliğin oranı düşmedikçe, açık ara birincilik kürsüsünden inmedikçe seçim sonuçlarını tayin edecek demektir" yorumunu yaptı.

Selvi, "Ekonomiyi Suriyeliler takip ediyor. AK Parti 2023 seçimlerine giderken ekonomiyi raya oturtmak ve Suriyeliler konusundaki toplumdaki tepkiyi gidermek zorunda" dedi.

Selvi'nin aktardığına göre; “Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 37.2’si AKP dedi. CHP diyenlerin oranı ise yüzde 26 çıktı. Onu yüzde 10’la İYİ Parti, yüzde 9.9’la HDP takip etti. MHP’ye ise yüzde 9.5 oranında oy çıktı. Yeniden Refah Partisi yüzde 1.5’le 6’ncı sıraya yükselirken, onu aynı oranla Zafer Partisi takip etti. DEVA Partisi yüzde 1, Saadet Partisi ise yüzde 0.7 çıkarken Gelecek Partisi yüzde 0.6 oranında çıktı.

Optimar'ın anketine göre; Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Erdoğan yüzde 36.48’le birinci sırada gelirken onu yüzde 14.67’yle Mansur Yavaş takip ediyor. Üçüncü sıraya yerleşen Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 14.57 çıkarken, dördüncü sırada yüzde 9.52’yle Demirtaş, beşinci sırada ise yüzde 8.30’la Devlet Bahçeli geliyor. Onu yüzde 7.62 oranıyla Meral Akşener takip ediyor. Ekrem İmamoğlu ise 3.73 oran ile yedinci sırada geliyor.


 

Yorumlar