Okullar ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim'in okula uyum çerçevesinde bazı sınıfları erken derse başlatması öğrencilerin okulların başlama tarihini sorgulamalarına sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol
Okullar ne zaman başlıyor?

SonHaberler | Haber Merkezi

Yaz tatilinin sonuna gelinmesiyle İlk, Orta ve Lise öğrencileri okulların ne zaman başlayacağını sorguluyor. Peki okullar ne zaman başlayacak? 

UYUM HAFTASI NEDİR?

Uyum haftası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2006-2007 eğitim öğretim yılının başlangıcından itibaren öğrencilerin kaygılarını gidermek ve öğrencilerin sınıflarına alışması için uygulanan bir süreçtir. Daha öncesinden beşinci sınıf öğrencilerini de kapsayacak şekilde genişletilen uygulama bu yıl ilk defa lise dokuzuncu sınıf öğrencilerini de kapsıyor. 

Buna göre uyum haftası okul öncesi, ilk okul birinci sınıf, orta okul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıfa başlayacak öğrenciler için uygulanacak. Uyum haftası 11 Eylül Pazartesi başlayıp 15 Eylül Cuma günü sona erecek

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce duyurulan 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi’ne göre okullar 18 Eylül 2017 Pazartesi tarihinde başlayacak. Öte yandan takvimde yer alan okul öncesi, ilk öğretim birinci sınıf, orta okul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıf öğrencileri için uyum haftası ise 11-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ancak normal eğitim öğretim haftası 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

YARI YIL TATİLİ NE ZAMAN?

Takvimde yer alan tarihlere göre yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak.

Yorumlar