Nisanda kar yağacak mı? Açıklama geldi

Nisanda kar yağacak mı, meteoroloji uzmanları konuyla ilgili açıklama yaptı mı, açıklamada ne diyorlar?

Google Haberlere Abone ol
Nisanda kar yağacak mı? Açıklama geldi

Nisanda kar yağacak mı, nisan ayı da mı karlı geçecek soruları merakla sorulurken meteoroloji uzmanları konuyla ilgili açıklama yaptı. Mart ayında soğuk havaların Türkiye genelinde etkili olması soğuk havaların bir türlü geçmemesi vatandaşların umudunu baharın başlangıcı olarak nisana çevirmişti. Ancak nisan ayı için de karamsar bir tablo ortaya çıktı. Özellikle İstanbul ve çevre illerinde baharın çok geç geleceği belirtiliyor. Uzmanlara göre nisan ayı da baharı yaşatmayacak. Peki, Nisanda kar yağacak mı, meteoroloji uzmanları ne diyor, meteorolojinin bir hava tahmin raporu var mı?

Türkiye, soğuk havanın etkisinden kurtulamadı. Bahar aylarına girilse de ülkeyi kar yağışı esir aldı. Yurdun birçok bölgesinde yoğun kar yağışı yaşanıyor.

Ancak İstanbullular Nisan ayında da baharı göremeyecek. Haber Global meteoroloji editörü; meteoroloji mühendisi ve hava tahmin uzmanı Bünyamin Sürmeli, İstanbul başta olmak üzere birçok kenti etkisi altına alan kar yağışına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Yurttaşlar bu son kar diye düşünürken Sürmeli, Nisan ayında da kar yağacağını söyledi. Sürmeli “Bu son kar diye sevinmeyin, Nisan ayında da kar yağacak” dedi.

“Bu son kar diye sevinmeyin” diyen Sürmeli, “Nisan ayında bir kar sistemi daha göreceğiz. Bölgede dolaşan orta enlemlere akacak soğuk dalga var. Orta enlemlerde sadece Türkiye yok, Grönland ve Atlantik’in ortasından tutun da Asya’ya kadar inecek. Orta enlemlere indiğinde bizim için de önemli demek. Mart’ın sonu ve Nisan ayının ilk yarısında bahar değerlerini görmeyeceğiz. Beklediğimiz bahar Nisan ayının ikinci yarısında olacak” dedi.

Öte yandan Sürmeli bugün ve yarın için için kar yağışının aralıklarla devam edeceğini ancak yağmurla birlikte olacağını için kar örtüsünün olmayacağını söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ise henüz nisan ayına ait bir verisi bulunmuyor.

Nisan ayında kar yağıp yağmayacağı kesin olarak bilinmiyor. 


 

Yorumlar