İstanbul'da kar yağışı Silivri'den başladı

İstanbul'da beklenen kar yağışı Silivri'den giriş yaptı. Kar yağışının İstanbul genelinde etkili olması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kar yağışı Silivri'den başladı

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamaların ardından, ilk olarak Silivri'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağışın ardından tüm ilçe beyaz örtüyle kaplandı.

KAR YAĞIŞININ BAŞLAMASI VE ETKİSİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğle saatlerinde İstanbul için yağış uyarısında bulunmuştu. Açıklamaya göre, yağışların bu akşam saatlerinden itibaren başlaması ve genellikle yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyordu. Özellikle kuzey kesimlerde karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar yağışı, yüksek bölgelerde ise kuvvetli kar yağışı öngörülmüştü.

İstanbul'un batısında yer alan Silivri ilçesi, bu tahminlerin ardından kar yağışının etkisi altına girdi. İlçenin yüksek kesimlerinde başlayan karla karışık yağış, kısa süre içinde tüm ilçeyi beyaz bir örtüyle kapladı.

AKOM'UN TAHMİNLERİ VE UYARILARI

AKOM, saat 15.00 itibarıyla kuzey ve yüksek kesimlerde etkili olacağını duyurduğu yağışların, 20.00 itibarıyla İstanbul genelinde etkisini göstereceğini açıklamıştı. Ayrıca, salı sabah saatlerine kadar yağışların, kuzey yönlerden esen kuvvetli rüzgar ve fırtına eşliğinde, kuzey kesimlerde zaman zaman kuvvetli kar şeklinde devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar