Türkiye geneli 5 günlük haritalı hava durumu tahmin raporu

Türkiye genelinde yaz sıcakları bu hafta itibariyle kendini gösteriyor. Adana'da bugün itibariyle hava sıcaklığı 31 dereceyi aşıyor. Türkiye'nin diğer bölgelerinde de bu hafta bazı noktalarda 30 derece sınırı aşılacak.

Google Haberlere Abone ol
Sıcaklıklar bu hafta 30 dereceyi geçiyor

Türkiye genelinde bahar havası hakimken, bazı bölgelerde yaz sıcakları hakim olmaya başladı. 

İşte Türkiye geneli 5 günlük haritalı hava durumu:

15 Nisan Pazartesi: Haritanın büyük bir kısmında güneşli hava hakim görünüyor. Ancak Marmara, Ege, Akdeniz, ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde parçalı bulutlu semboller dikkati çekiyor.

16 Nisan Salı: Güneşli hava, önceki gündeki gibi devam ediyor. Ancak yine Marmara ve Ege bölgelerinin bazı kesimlerinde parçalı bulutluluk gözlemleniyor.

17 Nisan Çarşamba: Güneşli hava genel olarak devam ederken, Doğu Anadolu bölgesinin bazı kısımlarında yağmur sembolleri belirmiş. Ayrıca Marmara'nın kuzeyinde ve Ege'nin batısında parçalı bulutlu hava görülüyor.

18 Nisan Perşembe: Türkiye'nin batı kesimlerinde parçalı bulutlu hava sürerken, doğu bölgelerde yağışlı hava gözlemlenmeye başlıyor. Özellikle Doğu Anadolu'nun doğusunda puslu havaların hakim olması bekleniyor.

19 Nisan Cuma: Haritanın genelinde hava durumu değişkenlik gösteriyor. Batı bölgelerde parçalı bulutluluk, doğu bölgelerde ise kar yağışı ve yağmur hakim durumda.

Yorumlar