Kuvvetli yağış uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege Bölgesi için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kuvvetli yağış uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Eskişehir, Sivas ve Van çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülmesi bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Edirne'nin güneyi ve Balıkesir'in kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar olabileceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞ VE ÇIĞ TEHLİKESİ

Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yağışların yer yer kuvvetli olacağı ve olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. Kuvvetli yağışların etkili olacağı bölgeler arasında Kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Edirne'nin güneyi, Balıkesir'in kuzey ve batı kesimleri bulunuyor.

Çığ Tehlikesi Uyarısı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda bulunan yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmakta. Bölgede yaşayanların ve bölgeyi ziyaret edeceklerin dikkatli olmaları önem arz ediyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR BİLGİSİ

Hava Sıcaklıklarında Değişiklik

Hava sıcaklıklarının Karadeniz bölgesinde 3-5 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmadan mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Rüzgar Durumu

Genellikle güney ve batı yönlerden esen rüzgarların, Marmara'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Gece saatlerinden sonra ise Güney Ege kıyılarında rüzgarların yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi öngörülüyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Bu durum, bölgedeki görüş mesafesini azaltabilir ve solunum yollarında tahrişe neden olabilir.

Önümüzdeki 24 saat boyunca ülke genelinde farklı hava koşullarının etkili olacağı, vatandaşların ve yetkililerin gerekli önlemleri alması gerektiği hatırlatılıyor.

Yorumlar