İstanbul'a çamur yağışı bekleniyor

Meteoroloji verileri İstanbul'a çamurlu yağışın beklendiğini gösteriyor. Uzmanlar, dışarı çıkacak vatndaşlara bu konuda uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a çamur yağışı bekleniyor

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşanan çamurlu yağış olayı, bölgedeki vatandaşları şaşırttı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in açıklamalarına göre, bu durum Afrika'dan gelen toz taşınımı sonucu meydana geldi. Şen, özellikle İstanbul'da yaşayanları çamurlu yağışa karşı uyardı ve önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Orhan Şen, bahar aylarında Afrika üzerinden Türkiye'ye toz taşınımının yaşandığını ifade etti. Bu tozların, yağmur ile birlikte çamurlu yağışa sebep olabileceğini vurguladı. İstanbul'un yanı sıra, Adana, Mersin, Bilecik, Düzce gibi illerde de tozun etkili olduğu gözlemlendi. Şen, vatandaşlara balkonlarında çamaşır asmamaları ve araçlarını yıkamamaları konusunda uyarıda bulundu.

Ege Bölgesi için de kritik uyarılarda bulunan Şen, Muğla, İzmir, Aydın ve Çanakkale'de çok kuvvetli yağış beklendiğini ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin atmosferik durumunun değişkenliğe işaret ettiğini ifade eden Şen, bu hafta boyunca kararsız hava koşullarının hakim olacağını, yağışların süreceğini söyledi.

SICAKLIKLARDA DÜŞÜŞ VE KAR YAĞIŞI BEKLENTİSİ

Meteoroloji'nin verilerine göre, hafta boyunca yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Özellikle Doğu Anadolu ve Batı bölgelerinde kuvvetli kar yağışı öngörülüyor. Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların ilk iki gün sabit kalacağını, ancak Perşembe gününden itibaren kuzeyden gelecek soğuk hava ile tüm Türkiye'de sıcaklıkların düşeceğini aktardı. Cuma ve Cumartesi günleri ise Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesinde ciddi kar yağışının beklendiğini dile getirdi.

Bu hafta Türkiye genelinde hava koşullarına dikkat edilmesi ve meteorolojik uyarılara uyulması önem taşıyor. Vatandaşların, özellikle çamurlu yağışa karşı önlemler alması ve hava durumu raporlarını takip etmesi gerekiyor.

Yorumlar