Nevzat Halitoğlu kimdir nerelidir?

Nevzat Halitoğlu Tekirdağ merkezli operasyonda yakalanan organize suç örgütü liderlerinden biri olarak polis kayıtlarına geçmiş bir isimdir. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kafes operasyonlar serisinin sonuncusunda yakalananlardan birinin de Halitoğlu olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir ve Tekirdağ'da Kafes Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, 'KAFES-38' operasyonları kapsamında Balıkesir ve Tekirdağ'da iki büyük organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda 16 şüpheli yakalandı, çeşitli suç faaliyetlerine son verildi. Peki, Nevzat Halitoğlu kimdir, nerelidir?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, "KAFES-38" adı verilen operasyonlar kapsamında Balıkesir ve Tekirdağ'da faaliyet gösteren iki büyük organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Cengiz Güven ve Nevzat Halitoğlu elebaşılığındaki bu örgütler, çeşitli suç faaliyetleri ile bölge halkına korku salıyordu.

Balıkesir, Burdur, Manisa ve Tekirdağ'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, örgüt elebaşlarıyla birlikte toplamda 16 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

Kafes Operasyonu

Yerlikaya'nın açıklamasına göre Nevzat Halitoğlu, tefecilik ve yağma suçlarını işleyen çetenin Tekirdağ'daki elebaşılığını yapmaktaydı.

SUÇ FAALİYETLERİ VE ELDE EDİLENLER

Örgütlerin, ekonomik sıkıntı içindeki vatandaşlara faizle borç para verdikleri, borç vadesinde faiz artırımı yaparak yüksek meblağlar talep ettikleri belirlendi. Ayrıca, borcunu ödeyemeyenlerin araçlarına, dükkânlarına, tarlalarına ve evlerine zorla el koydukları, varlıklı iş adamlarını zorla alıkoyarak fidye istedikleri, uyuşturucu imalatı ve ticareti ile silah kaçakçılığı yaptıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda, suçtan elde edilen 58 milyon TL değerindeki mal varlığına tedbir kararı uygulandı. Ayrıca, 312 adet senet, 5 adet çek, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, önemli miktarda para, tapu, silah ve mühimmat ele geçirildi.

İÇİŞLERİ BAKANININ MESAJI

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve Jandarmayı tebrik ederek, milletin duasının onlarla olduğunu belirtti. Ayrıca, suç örgütleriyle mücadelenin aralıksız devam edeceğini ve halkın huzurunu bozanların her zaman takip altında olduğunu vurguladı.

 

Yorumlar