Necip Uysal kimdir? Necip Uysal kaç yaşında, eşi kim, babası aslen nereli?

Necip Uysal'ın kim, nereli ve kaç yaşında olduğu soruları spor dünyasında merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Necip Uysal kimdir? Necip Uysal kaç yaşında, eşi

Necip Uysal kimdir, kaç yaşında, eşi kim, babası aslen nereli soruları futbolseverler tarafından ara ara soruluyor.

NECİP UYSAL KİMDİR? 

Necip Uysal, 24 Ocak 1991 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Futbola 2001 yılında Yıldırım Bosnaspor altyapısında başlamış ve 2004 yılında Beşiktaş altyapısına geçmiştir.

Profesyonel kariyerine Beşiktaş'ta başlayan Uysal, 2009 yılında aynı takımla ilk profesyonel sözleşmesini imzalamıştır. Halen Beşiktaş forması giymektedir. Beşiktaş ile birlikte 2009, 2016 ve 2017 yıllarında 3 Süper Lig şampiyonluğu yaşamış ve 2011 yılında Türkiye Kupası'nı kazanmıştır.

Necip Uysal, ayrıca 2010 yılından bu yana Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda forma giymektedir.

Necip Uysal kimdir? Necip Uysal kaç yaşında, eşi kim, babası aslen nereli?
Necip Uysal kimdir? Necip Uysal kaç yaşında, eşi kim, babası aslen nereli?

 

Kişisel başarıları arasında 2011 yılında FIFA tarafından Avrupa'nın gelecek vaadeden en iyi 20 genç yeteneği arasında gösterilmesi, 2011'de Yılın Genç Yeteneği seçilmesi, 2015 yılında TMOK Şeref Diploması alması, Antalya Stadyumu'nda gol atan ilk futbolcu olması, 2015 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play ödülünü kazanması, 2016 yılında Türkiye'de Yılın Futbol Takımı (Beşiktaş JK) seçilmesi ve 2016 yılında Türkiye'de Yılın Spor Takımı (Beşiktaş) seçilmesi bulunmaktadır.

Necip Uysal, Bakırköy'de belediyede şoförlük yapan bir babanın ve ev hanımı bir annenin üçüncü ve son oğlu olarak dünyaya geldi. Futbol kariyerine ağabeyinin teşvikiyle 10 yaşında Yıldırım Bosnaspor'da başladı ve hocaları onu ünlü oyuncu Frank Lampard'a benzetmekteydi.

2004 yılında, 16 yaşındayken Beşiktaş'ın altyapısına transfer oldu. Beşiktaş A Takımı ile antrenmanlara katılmaya başladı. 2007-08 sezonunun ikinci yarısında Beşiktaş A2 takımında forma giymeye başladı. 2008-09 sezonu başında A takımla profesyonel sözleşme imzaladı ancak şampiyonluk sezonunda PAF takımda oynamaya devam etti. Beşiktaş Lisesi ve Yeni Levent Lisesi'nde okuduktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi'nde büro yönetimi okudu ve okulun futbol takımında da yer aldı.

2009-2010 sezonunda A2 takımında 1,5 yıl süren kariyerinde 42 maçta 6 gol atan Necip, 2009-10 sezonunda A takıma yükseldi. Süper Kupa maçında Fenerbahçe'ye karşı kadroda yer aldı. İlk resmi maçına Eskişehirspor karşısında son dakikada giriş yaparak çıktı. Sezonun ilk yarısında lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zaman zaman yedek kulübesinde otururken PAF takımında da forma giydi. Devre arasında tamamen A takıma yükseldi. Sezonun ikinci yarısında daha fazla şans buldu ve ilk kez 10 Mart 2010'da İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Beşiktaş'ın başarısız geçen sezonunun son maçında Bursaspor'a bir asist yaparak dikkat çekti. Sezon sonunda Beşiktaş ile şampiyonluk yaşadı.

2020-2021 sezonunda Sergen Yalçın yönetiminde, Atiba Hutchinson ve Josef de Souza'nın ardından orta sahada yer aldı. Bir gol ve dört asistlik performans sergiledi. Beşiktaş ile sezonu şampiyon tamamladı ve bu dördüncü şampiyonluk oldu.

Yorumlar