"Müzebüs" yeni dönem eğitim yolculuğuna başlıyor

- Yeni eğitim ve öğretim yılında 28 ilde 130 okulu ziyaret etmeyi hedefleyen Müzebüs'ün ilk durağı yarın Erzincan Merkez Osmangazi İlkokulu olacak

Google Haberlere Abone ol
"Müzebüs" yeni dönem eğitim yolculuğuna başlıyor

İSTANBUL (AA) - Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye'nin her yanındaki öğrencilerle buluşan gezici müze "Müzebüs", 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlıyor.

İlk olarak yola çıktığı 2003 yılından beri 406 şehir gezen Müzebüs, 429 bin 780 öğrenciye ulaştı.

Yeni eğitim ve öğretim yılında 28 ilde 130 okulu ziyaret etmeyi hedefleyen Müzebüs'ün ilk durağı yarın Erzincan Merkez Osmangazi İlkokulu olacak.

Müzebüs, 20 Eylül'de Merkez Mehmetçik Ortaokuluna, 21 Eylül'de ise Merkez Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfına konuk olacak.

Müzebüsün zor koşullar altında Türkiye'nin en ücra noktalarına ulaştığını kaydeden Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayram, yazılı açıklamasında, "Müzebüs, maddi olanaksızlıklar veya uzaklık sebebiyle müzemizi ziyaret edemeyen çocuklara müzenin sunduğu imkanları tattırmak, öğrencilere eğitim alma şansını vermek için 15 senedir seyahat ediyor. Bu girişimle ülkemizin dört bir yanındaki binlerce çocuk hem müzemizin koleksiyonlarını tanıyor hem de o ana kadar hiç görmedikleri objeler ve etkinliklerle unutamayacakları bir derse katılmış oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Müzebüste ulaşım, iletişim, kuvvet, hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba gibi 70 obje sergileniyor.

Yorumlar