Musul'da siviller kaçmaya başladı

Musul operasyonu kapsamında, kentin girişine bir kilometre mesafede çıkan çatışmalar sebebiyle sivillerin kaçışı başladı

Google Haberlere Abone ol
Musul'da siviller kaçmaya başladı
Irak ordusunun, Musul kent merkezinin doğu girişine 1 kilometre mesafedeki Kokceli Mahallesi'ne ilerlemesi sonucu çatışma ortasında kalan siviller güvenli bölgelere doğru kaçmaya başladı.

Musul kent merkezi ve kısa süre önce kurtarılan Bertılla kasabası arasındaki Bazvaya köyü ile çevresindeki yerleşim alanlarında yaşayan siviller evlerini terk ederek, güvenli bölgelere kaçıyor.

Irak ordusu ve DEAŞ militanları arasındaki çatışmaların yoğunlaşmasından dolayı can güvenlikleri tehlikede olan siviller, silahlı güçlerin hedefi olmamak için araçlarına beyaz flamalar takarak Peşmerge'nin kontrolündeki Hazır bölgesine gidiyor.

Öte yandan, bölgedeki güvenlik güçleri de evlerini terk eden sivillerin kentin güneydoğu bölgesinde Irak merkezi hükümeti tarafından inşa edilen Hazır Sığınmacı Kampı'na sevk edileceklerini belirtti.

Irak ordusuna bağlı "Altın Güç" olarak adlandırılan antiterör timleri Musul operasyonu kapsamında bugün kent merkezinin doğu giriş kapısına 1 kilometre mesafede yer alan Kokceli Mahallesi'ne girmişti.

Yorumlar