Muhalefetin anketçisinden 'algı' itirafı

Muhalefetin anketçisi olarak bilinen Metropoll Araştırma şirketinin sahibi Özer Sencar, "algı" üretme peşinde olduğunu ilk kez itiraf etti.

Google Haberlere Abone ol
Muhalefetin anketçisinden 'algı' itirafı

Yaptığı anketlerle muhalefete hizmet eden Metropoll Araştırma şiretinin sahibi Özer Sencar, "algı üretme" peşinde olduğunu ilk kez kendi ağzıyla itiraf etti.

Özer Sencer, yaptığı son ankette, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına çıkacak dört adaydan üçünün kazanacağını ileri sürdü. 

Sencar'ın Kılıçdaroğlu dışındaki bütün adaylar için, "kazanıyor" sonucunu çıkarttırdığı anketinin asıl amacı ise yine kendisi tarafından itiraf edildi.

Sencer, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Bir seçimi kazanmanın ön koşullarından birisi kamuoyunda kazanabileceği algısını üretmektir." dedi. 

Özer Sencar'ın kendi Twitter hesabından paylaştığı ifade

 

MetropoLL Araştırma'nın Türkiye'nin Nabzı Nisan 2021 anketi 26 bölgeyi esas alan 28 ilde örnekleme yöntemiyle 16-21 Haziran tarihleri arasında bin 752 kişi ile yapıldı.

Araştırma CATI yani bilgisayar destekli telefon anketi yöntemiyle gerçekleştirildi. Araştırmaya +/- 2.34 hata payı verildi.

Ancak anketin asıl amacını MetporoLL'ün patronu Özer Sencer itiraf etti: "Bir seçimi kazanmanın ön koşullarından birisi kamuoyunda kazanabileceği algısını üretmektir."

MetropoLL anketine göre, olası Cumhurbaşkanı seçiminde Erdoğan'ın karşısına çıktığı takdirde şansı en yüksek aday kim? Ekrem İmamoğlu mi, Mansur Yavaş mı, Meral Akşener mi yoksa Kemal Kılıçdaroğlu mu? 

Anketin sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yarıştığı takdirde Erdoğan oyların yüzde 38'ini, Ekrem İmamoğlu ise yüzde 49.7'sini alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yarıştığı takdirde Erdoğan oyların 37.5'ini, Yavaş ise 49.3'ünü alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İYİ Parti lideri Meral Akşener yarıştığı takdirde ise Erdoğan oyların yüzde 38.5, Akşener ise 42.2'sini alıyor gözüküyor. 

Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yarıştığı takdirde Erdoğan 42.5'ini Kılıçdaroğlu, 39.7'sini ise Kılıçdaroğlu alıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi tekrar kazanır mı?

"Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olsa seçimi kazanır mı?" sorusuna verilen cevaplar da dikkat çekti. 'Kesinlikle kazanır' diyenler yüzde 14'te kalırken, 'kazanır' diyenler yüzde 33.3, 'kazanamaz" diyenler yüzde 34.6, 'kesinlikle kazanamaz' diyenler yüzde 10.2, fikrim yok/cevap yok diyenler ise yüzde 7.5 çıktı. Bu sonuçlara göre Erdoğan'ın tekrar seçimi kazanacağını inanaların oranı yüzde 47.7 iken, kazanamayacağını düşünenlerin oranı yüzde 44.8 çıktı. 

 

 

 

 

Yorumlar