Muhalefet partileri Joe Biden için ne dedi?

Türkiye'de infiale neden olan Joe Biden'ın sözlerine muhalefet partilerinden de tepkiler geldi. CHP ve SP'den yapılan açıklamada Biden'a birbirinden farklı tonlarda tepki gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Muhalefet partileri Joe Biden için ne dedi?

ABD başkan adaylarından Joe Biden'ın Türkiye aleyhindeki skandal sözlerine muhalefet partilerinden farklı tonlarda tepkiler geldi. CHP'den ilk tepki parti sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi. SP Genel Başkanı Karamollaoğlu ise sert tepki gösterdi. Öte yandan en sert tepkiyi ise Muharrem İnce'den geldi. 

İşte muhalefet partilerinin Joe Biden'ın sözlerine tepkileri: 

CHP SÖZCÜSÜNDEN TWİTTER MESAJIYLA TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Biden'a tepki göstererek "Bizim demokrasi ve özgürlük mücadelemiz, hiçbir emperyalist himmete muhtaç değildir. 'Bağımsızlık bizlerin karakteridir.' Biz siyaseti okyanusun ötesinin çıkarları için değil, milletimizin çıkarları için yaparız. Biden Erdoğan’ın değirmenine su taşımaktan vazgeçsin" diye kaydetti.

SP GENEL BAŞKANI KARAMOLLAOĞLU

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Türkiye'den yönetilir. Ülkemiz siyasetini dizayn etmenize asla izin vermeyeceğiz! Sorunlarımız ne kadar büyük olursa olsun, kendi içimizde çözecek bilgi, birikim ve tecrübeye ülke olarak sahibiz. Siz kendi dertlerinize yanın. "I Can't Breathe" @JoeBiden Amerika başka ülkelerin içişlerine karıştığı müddetçe dünyaya hiçbir zaman barış ve huzur gelmeyecek. Kendi içlerinde sıkıntıların her geçen gün arttığı bir ortamda Joe Biden’a düşen görev önce kendi ülkesinin sorunlarına odaklanmak olmalıdır.

MUHARREM İNCE'DEN SERT TEPKİ

CHP'den ayrı bir hareket başlatma kararı alan Muharrem İnce ise, "Atatürk'ün de söylediği gibi BAĞIMSIZLIK Karakterimizdir! Türkiye'de Hükümet değiştirmek sizin işiniz değil, milletin işi." dedi. 

 

 

Yorumlar