MHP TBMM Grup Toplantısı

- Genel Başkan Bahçeli: (2) - "NATO'nun gizli gündemi değişmeden, ABD'nin ve diğer müttefik görünümlü ülkelerin mevcut şüpheli pozisyonları düzelmeden, Türkiye'nin tehdit algılamalarında azalma beklenemeyecektir" - "Her IŞİD'ci aynı zamanda FETÖ'cü, her FETÖ'cü aynı zamanda IŞİD'li, PKK'lı, YPG'li, kısaca özetlersek gedikli ve tek dişi kalmış Türk ve Türkiye düşmanlarıdır" - "FETÖ'nün yörüngesinde kiriştek gibi dönen çürümüşlerin beyhude gayretleri çelik bir halat gibi sağlam olan 7 Ağustos Yeni Kapı ruhunu, 16 Nisan halk oylaması şuurunu kıramayacaktır"

Google Haberlere Abone ol
MHP TBMM Grup Toplantısı

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, NATO'nun gizli gündemi değişmeden, ABD'nin ve diğer müttefik görünümlü ülkelerin mevcut şüpheli pozisyonları düzelmeden, Türkiye'nin tehdit algılamalarında azalma beklenemeyeceğini bildirdi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bir ellerinde al bayrak, diğer ellerinde üç hilalli sancak, yüreklerinde vatan ve millet sevgisi, büyük ve müreffeh bir Türkiye özlemiyle durmayacaklarını, durdurmaya kalkışanları mağlup edeceklerini belirtti.

"Bazıları da var ki tıpkı karabatak gibi bir görünüp bir kayboluyorlar. Tıpkı karaçalı gibi ara bozmak, araya girmek, gıybet yapmak, onu bunu çekiştirmek, dedikodu çarkını çevirmek için zannedersiniz özel görevli gibi çalışıyorlar." ifadelerini kullanan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir kısım siyasi mevta ve marazi tipin MHP'nin milliyetçilik anlayışına itirazları varmış. Bunlar gelsinler de dertlerini külahıma anlatsınlar. Bunların ipiyle suya inilmez, sularında pirinç haşlanmaz. Her seferinde uyarıyor, her defasında akıllarını başlarını almalarını söylüyoruz, ne çare, 'bana mısın' demiyorlar."

Hiçbir partinin, hiçbir siyasi geleneğin tıpatıp birbirine benzemek zorunluluğu bulunmadığını anlatan Bahçeli, ancak vatan savunmasında, millet mücadelesinde, milli olmak konusunda paydanın ortak, zeminin aynı, şuurun bir olduğunu ifade etti.

Şu anda bu durumu Türkiye'de vasat bulduğunu kaydeden Devlet Bahçeli, "FETÖ'nün yörüngesinde kiriştek gibi dönen çürümüşlerin beyhude gayretleri çelik bir halat gibi sağlam olan 7 Ağustos Yeni Kapı ruhunu, 16 Nisan halk oylaması şuurunu kıramayacaktır." diye konuştu.

- "İğrenç bir tertip var"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Mısır'da geçen Cuma günü son yılların en dehşet verici katliamının yaşandığını anımsatarak, 27'si çocuk, 305 kişinin hayatını kaybettiğini, 120'yi aşkın kişinin de yaralandığını aktardı.

Bunun korkunç bir terör eylemi, şiddetli bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye'nin, dost ve kardeş Mısır halkının acılarını paylaşmak amacıyla, dün, tüm yurtta ve dış temsilciliklerde bir günlük yas ilan ettiğini hatırlatı.

Bu siyasi tasarrufun "yerinde ve isabetli" olduğuna işaret eden Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

"Bu karar, terörizme karşı bölgesel nitelikli ortak bir cephenin, ortak bir refleksin tesisinde önemli bir adımdır. Mısır ile tarihsel bağlarımız güçlüdür. Mısır ile kültürel ilişkilerimiz çok eskilere dayanmaktadır. Bu itibarla, Mısır’daki vahşete haklı olarak en üst seviyeden tepki gösterilmesi makul ve makbul bir hamledir."

"IŞİD, kiralık bir çetedir ve zamanı geldiğinde efendileri tarafından tasfiye edilecek, kenara alınacaktır." diyen Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"IŞİD, katıksız bir İslam düşmanıdır, kaskatı kesilmiş insanlık katilidir. Zehirde şifa, zalimde vefa, zulümde sefa aranmayacak, aransa da bulunamayacaktır. IŞİD, diğer terör örgütleri gibi barbardır, gaddardır, canidir, vandaldır. FETÖ, IŞİD'in kılık-kıyafet değiştirmiş hali, farklı şekil ve kalıplara girmiş tali koludur. İki terör örgütü arasında azımsanmayacak benzerlikler vardır ve ortadadır. IŞİD'i kurup kudurtan çevrelerle, FETÖ'yü besleyip büyüten çevreler aynıdır. Her IŞİD'ci aynı zamanda FETÖ'cü, her FETÖ'cü aynı zamanda IŞİD'li, PKK'lı, YPG'li, kısaca özetlersek gedikli ve tek dişi kalmış Türk ve Türkiye düşmanlarıdır.

IŞİD, FETÖ, PKK-PYD ile aynı karede, aynı kümede, aynı şer planının gündüz şapkalı, gece külahlı parçalarıdır. Hakikaten de aşağı koysak pas, yukarı koysak is olacaktır. Karşımızda ölümü gösterip, Türkiye'yi ve bölge ülkelerini sıtmaya razı etmeye çalışan iğrenç bir tertip vardır. Şu gerçeği bilmek lazımdır ki hiçbir terör örgütü dış desteksiz yaşayamayacak, takviye ve tahkimat görmeden var olamayacaktır. ABD'nin terör örgütlerinden elini derhal çekmesi tarihi ve insani kapsamda bir mecburiyettir. İhanet folluğunun kurutulması, batılı ülkelerin katil dublörlerini kullanmaktan vazgeçmeleri kaçınılmaz bir ihtiyaçtır."

- "Kuşku verici belirsizlik"

Devlet Bahçeli, Türkiye, İran ve Rusya'nın, IŞİD, Nusra Cephesi ve BM Güvenlik Konseyi tarafından tanımlanan diğer tüm terör örgütlerinin tam anlamıyla yenilgiye uğratılmasına yönelik iş birliğini sürdürecek olmalarının önemli bir kazanım olduğunu belirterek, PYD'nin, Soçi'de taraf veya muhatap olarak kongreye katılması halinde Suriye'nin toprak bütünlüğünden, bağımsızlığından ve egemenlik haklarından bahsetmenin anlam ve muhtevasını kaybedeceğini ifade etti.

"PYD demek PKK demektir. PKK demek düşman demek, terör demek, bebeklere kurşun sıkan, masumlara bomba fırlatan, hainliği meslek edinmiş şerefsizlik demektir." diyen Bahçeli, Rusya'nın, PYD'yle arasına mesafe koyması, PKK'ya kategorik tepki göstermesi temennisinde bulundu.

ABD'nin hava, eğitim ve silah desteği olmadan PKK-PYD terör örgütlerinin Türkiye sınırlarının hemen dibinde tutunmalarının imkansız olduğunu anlatan Bahçeli, ABD'nin "YPG'ye silah yok" sözünün sahadaki yansımalarının ne olacağı, ne kadar uygulanıp uygulanmayacağının kuşku verici bir belirsizlik olduğunu kaydetti.

Sadece ABD değil, IŞİD'le mücadeleye destek veren çok uluslu koalisyona üye 20'ye yakın ülkenin de YPG'ye silah verdiğinin gizlenemeyecek boyutta olduğuna işaret eden Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu yürek yaralayıcı gerçek medyaya yansımıştır. Yani, çoğu NATO üyesi olan ülkeler Türkiye'ye PKK-YPG üzerinden cephe açmışlardır. NATO'nun Norveç ve Kanada komplosu, anlayacağınız boşuna icra edilmemiş, rastgele uygulamaya konulmamıştır. Türkiye'nin cenderede olduğu su götürmez bir hakikattir. Milli bekamız çok yönlü tehdit altındadır. Terör örgütleri Türkiye'ye karşı koz olarak kullanılmaktadır. ABD ise bu karanlığın göbeğindedir. Ve bu karanlıktan geri adım atma teşebbüs ve eğilimi ise ihtiyatla karşıladığımız, iyimser olmak için çabaladığımız, iyi niyetle bakmak istediğimiz bir halin özetidir. Türkiye'nin müttefikleriyle hukukunu düzeltme arayışı bir gelişmedir ama bu gelişme tabiatıyla tek taraflı olamayacaktır. Herkese düşen sorumluluklar vardır. NATO'nun gizli gündemi değişmeden, ABD'nin ve diğer müttefik görünümlü ülkelerin mevcut şüpheli pozisyonları düzelmeden Türkiye'nin tehdit algılamalarında azalma beklenemeyecektir."

(Bitti)


Yorumlar