Mersin saldırısını kim yaptı, kim üstlendi? Belli oldu

PKK Mersin'deki saldırıyı üstlendi, saldırıyla ilgili açıklamasında CHP'yi zor durumdan kurtarmak için de saldırganlardan birinin adını yanlış verdi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin saldırısını kim yaptı, kim üstlendi?

Mersin saldırısını kim yaptı, kim üstlendi? PKK Mersin'deki saldırıyı üstlendi, saldırıyla ilgili açıklamasında savunduğu teröristin bombalı eyleme katılmasından dolayı zor durumda kalan CHP'yi kurtarmak için de saldırganlardan birinin adını yanlış verdi.

Terör örgütü tarafından kendi yayın organları üzerinden yapılan açıklamada saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Saldırıda kullanılan iki kadın hakkında sözde bilgi terör örgütü, devletin verdiği bilgilerin aksine, CHP ve yandaşlarını kurtarmak için farklı bilgilerle manipülasyon yapmaya çalıştı.

Terör örgütü açıklamasında, “Bu eylem, zindanlar üzerindeki baskılara, katliamlara ve gerillaya dönük kullanılan kimyasal silahlara karşı cevap olarak geliştirilmiştir. Sara ve Rûken yoldaşlarımız, kırsaldan harekete geçmiş ve düşmanın tüm istihbarat ağını aşarak başarıyla hedefine ulaşmıştır. AKP-MHP hükümeti, bu eylemi yapan arkadaşlarımızın ismini tespit edememiştir, bu da istihbaratta ne kadar zayıf olduklarını göstermektedir. AKP-MHP hükümeti, Zozan Tolan arkadaşımızın bu eylemde yer almadığını bilmesine rağmen bilinçli bir şekilde Zozan arkadaşımızın ismini vermiş, ailesine ve farklı çevrelere karşı baskı aracı olarak kullanmak istemiştir. Zozan arkadaşımızın bu olayla herhangi bir ilgisi yoktur, görevi başındadır.”


 

Yorumlar