Dilşah Ercan kimdir, nerelidir?

Dilşah Ercan kimdir sorusu Mersin'de düzenlenen saldırıdan sonra teröristlerin kimlik bilgilerinin ortaya çıkması ve sonrasın CHP'nin "tutuklu gazeteciler" raporunda savunulan isimler arasında bu ismin geçmesiyle birlikte sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Dilşah Ercan kimdir, nerelidir?

Dilşah Ercan kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor soruları Mersin'deki hain terörist saldırıyı gerçekleştirdiğinin ortaya çıkması ve akabinde aynı ismin CHP'nin savunduğu "tutuklu gazeteciler" listesinde yer almasıyla sorgulanmaya başlandı. Mersin'de polis evine düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren terörist, CHP tarafından savunulan ve "eli silahlı terörist değil" diyerek kamuoyu gündemine getirmeye çalıştığı hükümlü mahkumlar arasında bulunduğu öğrenildi. 

Mersin'in Mezitli ilçesinde dün akşam polisevine düzenlenen saldırının failleri belli oldu. Faillerin kimlikleri ise aslında kimseyi şaşırtmadı. Saldırganlar, daha önceki birçok saldırıdan sonra ortaya çıktığı gibi bu saldırıdan sonra HDP ve CHP ile ilgili çıktı. 

Teröristin; PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulunduğu, terör örgütü faaliyetlerinden dolayı cezaevine girip çıktığı, örgütün kırsal yapılanmasına 2013 yılında Mersin’den katıldığı, Irak’ın kuzeyi, Kandil’de eğitim aldığı ve örgütün - sözde- özel güç yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Dilşah Ercan kimdir, nerelidir?
Dilşah Ercan kimdir, nerelidir?

 

CHP'nin 2013 yılında hazırladığı "Tutuklu Gazeteciler, Dünyanın En Büyük Gazeteci Cezaevi: Türkiye" raporunda polisimizi şehit eden canlı bomba Dilşah Ercan'ın da bulunduğu ortaya çıktı.

CHP'nin raporunda Ercan'dan "Azadiya Welat muhabiri Dilşah Ercan, kamera ve fotoğraf makinesi gibi gazetecilik faaliyetlerinde kullanılan tüm ekipmanına suç kanıtı olarak el konduğunu belirtti." şeklinde bahsedildi.

CHP'nin raporunda, mağdur olarak gösterilen PKK'lı terörist Dilşah Ercan'ın gönderdiği mektup da yer alıyor. Raporda Ercan'ın "mektupta yaşadığı hak ihlallerini yazamaması" bir hak ihlali olarak belirtiliyor.

Dilşah Ercan kimdir, nerelidir?
Dilşah Ercan kimdir, nerelidir?

 

Ercan, 2011 yılında “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 8 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.

CHP'nin PKK'lı teröristleri "mağdur" diyerek savunması yeni değil. Daha önce de CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Özge Aydın adlı teröristi "mağdur doktor" diyerek meclis kürsüsünde konuşturmuştu.

Dilşah Ercan kimdir, nerelidir?
Dilşah Ercan isimli teröristin CHP'ye gönderdiği mektup

 

Terör örgütü için yurt içi ve dışında birçok eyleme katılan Ceren Güneş kod adlı Özge Aydın, Suriye'de düzenlenen TSK operasyonunda etkisiz hale getirilmişti.


 

Yorumlar