Mehmet Barlas hasta mı?

Mehmet Barlas hasta mı sorusu ünlü yazarın son halini gören okuyucuları tarafından merakla soruluyor. Peki, Barlas'ın bir rahatsızlığı mı var, hastalığı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Barlas'ın sağlık durumu endişelendirdi

Mehmet Barlas hasta mı ya da rahatsızlığı var mı var ise nedir sorusu son günlerde okuyucuları tarafından merakla soruluyor. Peki, Barlas'ın sağlık durumu nasıl, hastalığı var mı?

Mehmet Barlas'ın kendisi tarafından yapılan açıklamaya göre ünlü yazarın birden fazla rahatsızlığı var. Bunlardan en önemlisi ise bel fıtığıydı.

Sabah gazetesi yazarı İsa Tatlıcan, Mehmet Barlas'la bir söyleşi gerçekleştirdiği bir yazısında sağlık durumuyla ilgili de sorular sormuştu. 

Barlas, görüşmede Tatlıcan'ın sağlık durumuyla ilgili kendisine sorduğu soruları şu şekilde cevapladı:

"-Mehmet Bey, okurlar merak ediyor. Sağlığınız nasıl?

Geçmiş iki yılda önemli problemler geçirdim. İki büyük ameliyat geçirdim. Arkasından birtakım önemli tedavilere maruz kaldım. Sol bacağım zayıfladı, bir dönem yürüme zorluğu çektim. Çok şükür atlatıyorum.

-Rahatsızlığınız neydi?

Bel fıtığı ameliyatı oldum. Ameliyattan sonra ameliyathane virüsünün vücuduma girdiğini öğrendim. Bütün belkemiğim iltihaplanmış. Bir ameliyat daha oldum. Belkemiğimdeki iki omurga çıkartıldı. Yeniden yapıldı. Çok zor bir süreçti benim için.

-Şu an nasılsınız?

Şu an çok iyiyim. Bu ay sonu Bodrum'a gidip denize gireceğim. İnşaallah iki ay Bodrum'da kalmayı planlıyorum.

-Bu süreç yaşamınızı biraz sınırladı. Gününüz nasıl geçiyor?

Birincisi okuyarak geçiyor. İkincisi televizyon programlarının çekimlerine yeniden başladım. Her gün gazetede yazı yazıyorum. Televizyon her açıdan sınırsız imkan veriyor. Haber programlarını izliyorum, iyi bir film izleyicisiyim."

MEHMET BARLAS KAÇ YAŞINDA?

Rahatsızlığı merak edilen Mehmet Barlas'ın kaç yaşında olduğu da merak ediliyor.

79 yaşında olan Mehmet Barlas 1942 yılında Gaziantep'te dünyaya geldi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Türkiye Milli Talebe Federasyonu'nda basın komisyonu başkanlığı yaptı.

Gazetecilik ile öğrencilik döneminde babasının kurucusu olduğu Son Havadis gazetesinde tanıştı. 

Cumhuriyet gazetesinde profesyonel gazeteciliğe başladı. 12 Mart Muhtırası sonrası gazeteden çıkarıldı. Daha sonra İsmail Cem'in genel müdürlüğü döneminde TRT'de iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı. 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı.

Türkiye'de yayımlanan ulusal gazetelerin birçoğunda çalıştı. Son Havadis, Cumhuriyet, Resmî Gazete, Günaydın, Milliyet, Güneş, Tercüman, Hürriyet, Türkiye, Sabah, Yeni Şafak, Zaman, Star, Akşam ve Posta gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Mehmet Barlas, hâlen Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Çeşitli dönemlerde Star1, ATV, Show TV ve TGRT’de günlük haber yorumculuğu yaptı. 2003 yılında kızı Ela Barlas ile haber programı hazırladı ve sundu. 2008 yılı içinde kısa bir süre ATV'de ana haber bülteninin sunuculuğunu yaptı. NTV televizyon kanalında Emre Kongar'la birlikte Yorum Farkı adında bir program yaptı.

Şu anda NTV Radyo'da Oğuz Haksever ile beraber Makam Farkı adlı programı düzenlemektedir.

Okan Üniversitesi mütevelli heyeti üyesidir.

Cemil Sait Barlas'ın oğlu olan Mehmet Barlas, 1968'den beri Canan Barlas'la evlidir.

Barlas çiftinin bu evlilikten Cemil Barlas ve Ela Barlas Anter adında iki çocuğu bulunmaktadır. Canan Barlas, Can Paker'in kızkardeşidir.

Yorumlar