Mahkum Tomris kimdir, kim oynuyor?

Mahkum Tomris kimdir, kim oynuyor, Tomris karakterini canlandıran oyuncunun adı nedir, kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Google Haberlere Abone ol
Mahkum Tomris kimdir, kim oynuyor?

Mahkum Tomris kimdir, kim oynuyor, dizide Tomris karakterini canlandıran oyuncunun adı nedir, kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır soruları dizinin hayranlarınca merakla sorulup cevabı aranan sorular arasında yer alıyor. 

FOX TV'de yayınlanan Mahkum dizisinde Savaş ve Barış Yesari kardeşlerin annesi karakteri olan Tomris Yesari, aslında psikolojik olarak geçmişe takılıp kalmış bir isimdir. Ancak dizinin ana unsurlarından biri olan Barış'ın Savaş'ı öldürüp onun yerine geçmesi konusunda herkesten birkaç adım önde görünüyor. Çünkü o gerçekte hangi oğlunun öldüğünü ve hangisinin yaşadığını en iyi bilen kişidir. Çünkü o bir annedir. 

Savaş ve Barış 1987'de New York'ta Amerikan pasaportu kazanarak doğdular... Forbes listesine göre Avrupa'nın en zengin 100 iş adamından birisi olan Zahit Yesari'nin tek yumurta ikizi oğullarıdır onlar

Ünlü iş insanı Zahit Yesari, küvözde ağlayana Savaş, gülene Barış ismini vermiş.

İlkokuldan sonra ikisi de Robert Koleji'ni kazanmış.

İlk senelerde Barış, Savaş'tan çok daha başarılı bir öğrenciyken, ergenlikle birlikte Barış okulun bir numaralı serserisine dönüşmüş.

İkisi de en iyi üniversitelerde okumuş.

Ancak Savaş daha efendi bir kişiliğe sahip olarak ailesinin istediği türden bir evlat olurken; Barış ise ailenin hiç de sahip olmak istemeyeceği türden bir evlat oluvermiş. 

İkisinin farklı dünyaları sonrasında farklı olaylara neden olacak. 

Dizinin senaryosuna göre bu iki ismin annesi ise Tomris Yesari'dir. 

Mahkum dizisinde Nihal Koldaş tarafından canlandırılan karakter. 

Peki, Nihal Koldaş kimdir?

NİHAL KOLDAŞ KİMDİR?

Nihal Koldaş tam adı Nihal Geyran Koldaş, 1956 yılında Ankara'da dünyaya gelmiş.

Hem oyuncu hem de tiyatro yönetmenidir. 

En bilinen rolleri, Masumiyet filmindeki Yusuf'un (Güven Kıraç) dilsiz ablası ve Bıçak Sırtı dizisindeki konağın hizmetçisi Gönül'dür. Ayrıca, Masumiyet'in Zeki Demirkubuz'la birlikte iki yapımcısından biridir.

Yoğunlukla tiyatro çalışmaları yaptı. 1997 yılında, Bilsak Tiyatro Atölyesi bünyesinde Heiner Muller'in Hamlet Makinesi ve Shakespeare'in Hamlet oyunlarından yola çıkılarak yazılan Park Yapılmaz oyununu Ceysu Koçak'la birlikte tasarladı ve kurguladı.

1999'da Bilsak Tiyatro Atölyesi'nin 11. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivalinde de sahnelenen oyunu Kurbağa Öyküleri'nde rol aldı.

2003 yılında Tiyatro Diyez'de, başrolünü Hale Soygazi'nin oynadığı Özel Bir Gün adlı oyunu yönetti.[3][4] 2004'te Aylin Deveci ve Gözde Saner'le birlikte Sevim Burak’ın Mut adlı öyküsünü tiyatroya uyarladı ve oyunu yönetti.

2005 yılında, Angels in America oyunuyla ünlü yazar Tony Kushner'ın, batılı bir kadının tarih boyunca sömürülen doğudan af dilemesini anlatan tek kişilik Evcimen /Kabil oyununda rol aldı.

2007 yılı Kasım ayında, yine Bilsak Tiyatro Atölyesi & Maya Sahnesi ürünü olan, çevirisini, proje tasarımını ve kurgusunu yaptığı ve rol aldığı Beckett Grimavi oyunuyla tiyatro seyircisiyle buluşmaya hazırlanmaktadır.

Ayrıca, Kanal D'de yayınlanan Bıçak Sırtı dizisinde rol almayı ve Bilsak Tiyatro Atölyesi & Maya Sahnesinde çalışmayı sürdürmektedir. 2012 yılında yönetmenliğini Umut Dağ'ın üstlendiği Kuma isimli filmde başrol oynamıştır.


 

Yorumlar