Liseler Kayseri'de buluşuyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'deki ilk ve tek kültürel faaliyetlerinden olan Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali, 12 Mayıs Pazartesi günü yapılacak olan açılış töreni ile başlayacak. Bu yıl 9'uncusu yapılacak olan festivale...

Google Haberlere Abone ol
Liseler Kayseri'de buluşuyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'deki ilk ve tek kültürel faaliyetlerinden olan Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali, 12 Mayıs Pazartesi günü yapılacak olan açılış töreni ile başlayacak. Bu yıl 9'uncusu yapılacak olan festivale 30 ekip katılacak.

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Tiyatro Festivali'nin açılış töreni 12 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda başlayacak. Festivale katılacak olan okullar kostümleriyle birlikte törene katılacak ve Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından kortej eşliğinde Büyükşehir Belediyesi'ne yürünecek. Her yıl açılışta ünlü bir sanatçıyı konuk eden festivale bu yıl Kurtlar Vadisi dizisinde Nazife Anne rolüyle tanınan sinema-tiyatro ve dizi sanatçısı Serpil Tamur katılacak. Ünlü sanatçı, kortej sonrası Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda katılımcı okulların öğrencileri ile bir araya gelerek tecrübelerini paylaşacak. Akşam saat 19.00'da ise Şehir Tiyatrosu'nda Serpil Tamur'un da sahne alacağı bir oyunla festivalin galası yapılacak.

    "AMACIMIZ GENÇLERİ KÜLTÜR-SANATTA BULUŞTURMAK"

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin her zaman yanlarında olmaya ve onlara özellikle kültürel faaliyetlerde destek vermeye özen gösterdiklerini söyledi. Kültürel faaliyetlerle uğraşan gençlerin kendilerini daha iyi ifade ettiğini dile getiren Başkan Özhaseki, "Bu sebeple tüm gençlerimizin herhangi bir sanat dalıyla ilgilenmelerini tavsiye ediyorum. Onların yapacakları faaliyetlere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Amacımız gençlerimizi kültür ve sanat platformunda buluşturmak." şeklinde konuştu. İnsanların yaşadıkları şehirden mutlu olabilmeleri için kültür-sanat faaliyetlerinin olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Özhaseki, bu doğrultuda kültür-sanat projelerine özel bir önem verdiklerini vurguladı. Başkan Özhaseki, bu yıl festivale katılacak olan tüm öğrencilere sahneleyecekleri oyunlarda başarı diledi.

    8 YILDA 150 BİN İZLEYİCİ

    Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan da 12 Mayıs'taki açılış töreni ile başlayacak olan festival süresince 26 Mayıs'a kadar her gün iki oyun sahneleneceğini belirtti. Şehir Tiyatrosundaki bu oyunların ücretsiz olarak izlenebileceğini dile getiren Durukan, bugüne kadar 8 yılda 222 okulun festivale katıldığını ve 4 bin genç tarafından yaklaşık 500 oyunun sahnelendiğini söyledi. Durukan, 8 yılda sahnelenen oyunları yaklaşık 150 bin izleyicinin takip ettiğini kaydetti.

    HER GÜN 2 OYUN

    Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali'ne bu yıl 20'si Kayseri'den, 10'u yurt içi ve yurt dışından olmak üzere 30 okul katılacak. 12 Mayıs Pazartesi günü açılış töreni ile başlayacak olan festivalde ilk oyun 13 Mayıs Salı günü saat 14.00'te Macaristan'dan gelen ekip tarafından sahnelenecek. Festival 26 Mayıs'a kadar sürecek ve 19 Mayıs tarihi dışında her gün 2 oyun sahnelenecek. CİHAN

Yorumlar