İstanbul 5 günlük hava durumu - HARİTALI RAPOR

İstanbul'a pazar akşamından itibaren kar yağışı bekleniyor. Yağışların Marmara Bölgesi genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a kar yağışı bekleniyor HARİTALI RAPOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Akom tarafından yapılan açıklamalara göre, yurt genelinde kış aylarının etkisi giderek artıyor. Pazar akşamı itibarıyla İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde kar yağışının başlaması bekleniyor. Bu durum, mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların daha da düşmesine neden olacak.

İstanbul ve Marmara Bölgesi İçin Soğuk ve Yağışlı Hava Tahmini

AKOM'un açıklamasına göre, hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde etkili olacak. Sıcaklıkların 2-4 derece daha düşmesi ve kış değerlerine gerilemesi öngörülüyor. İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışların, pazar günü karla karışık yağmura dönüşmesi ve akşam saatlerinden itibaren kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli kar yağışı yaşanabileceği tahmin ediliyor.

28 İl İçin Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Giresun, Kastamonu, Kars, Muş, Sakarya, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Bayburt, Bartın, Ardahan, Karabük ve Düzce için sarı kodlu kar uyarısı verildi. Şırnak için sarı ve turuncu kodlu kar uyarısı, Bolu ve Hakkari için turuncu kodlu kar uyarısı, Batman için sarı kodlu yağmur uyarısı, Diyarbakır ve Mardin için ise sarı kodlu kar ile yağmur uyarısı yayınlandı. Bu uyarılar, olası zorlu hava koşullarına karşı halkı bilinçlendirmek ve tedbir alınması için yapıldı.

Yorumlar