Komutanın makam aracıyla insan kaçakçılığı

Suriye sınırında komutanın makam aracıyla insan kaçakçılığı yapıldığına dair iddialar üzerine başlatılan soruşturmada bir tuğgeneral emekliye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol
Komutanın makam aracıyla insan kaçakçılığı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye sınırında üst düzey bir askerin makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı iddialarına yanıt verdi. Açıklamada, olayla ilgili kişilerin tutuklandığı, sözleşmeli personelin sözleşmelerinin feshedildiği ve diğer personelin yüksek disiplin kuruluna sevk edildiği bildirildi. Birlik komutanı Tuğgeneralin emekliliğe sevk edildiği de açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, Suriye'de görev yapan bir Tugay Komutanının makam aracıyla insan kaçakçılığı yapıldığı tespit edildi. Olayın, Tugay Komutanının Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından gerçekleştirildiği belirtilerek, olayın savcılığa bildirildiği ifade edildi. Açıklamada, "Olay hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Hazırlık soruşturması adli makamlar tarafından gizli olarak yürütülmektedir" denildi.

İlgili kişilerin tutuklandığı, sözleşmeli personelin sözleşmelerinin feshedildiği ve diğer personelin yüksek disiplin kuruluna sevk edildiği de belirtildi. Birlik komutanı Tuğgeneralin emekliliğe sevk edilmesiyle birlikte, sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yerinin değiştirildiği açıklandı.

MSB'DEN DİSİPLİN VURGUSU

MSB'nin yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplinin temelini oluşturan kuralların ihlal edilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. "Türk Silahlı Kuvvetlerinde, binlerce yıllık köklü geleneklerimiz ile millî ve manevi değerlerimizden süzülen kurallara dayanan ve askerliğin temelini oluşturan disiplini sarsan bu tür davranışların kabul edilmesi mümkün değildir ve derhâl gereği yapılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, böyle olayların yeniden yaşanmaması için her türlü tedbirin alındığını belirtti. "Bu tarz münferit hadiselerin tüm Türk Silahlı Kuvvetlerini töhmet altında bırakacak şekilde değerlendirilmesi, ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde görevlerini kahramanlık ve fedakârlıkla yerine getiren kahraman ordumuza zarar vermekten başka anlam taşımamaktadır" denildi.

ADLİ VE İDARİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Hazırlık soruşturmasının adli makamlar tarafından gizli olarak yürütüldüğü ifade edilerek, ilgili kişilerin tutuklandığı ve adli süreçlerin devam ettiği belirtildi. Sözleşmeli personelin sözleşmelerinin feshedildiği ve diğer personelin yüksek disiplin kuruluna sevk edildiği açıklandı.

BİRLİK KOMUTANI TUĞGENERALİN EMEKLİLİĞİ

Birlik komutanı Tuğgeneralin emekliliğe sevk edilmesiyle ilgili olarak, MSB'nin açıklamasında, "Söz konusu olayda sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir" denildi. Bu değişikliklerin, olayın tekrarlanmaması ve benzer ihlallerin önüne geçilmesi amacıyla yapıldığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı, olayın ardından gerekli tedbirlerin alındığını ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin disiplinini sarsan bu tür olaylara karşı sıfır tolerans politikası uygulandığı ve gerekli adımların atıldığı vurgulandı.

Yorumlar