Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali sonuçları

Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali'nin finalistleri açıklandı

Google Haberlere Abone ol
Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali sonuçları

Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen "Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali", bu yıl 7-13 Kasım'da sinemaseverlerle buluşacak.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, festivalde, Kurmaca kategorisinde "Acımasız Bir Sadelik Arzusu", "Alkarısı", "Babamın Öldüğü Gün", "Birlikte Yalnız", "Meryem", Belgesel kategorisinde, Orhan Dede'nin "Arayış", Ömer Güler'in "Arayış", Gülben Arıcı'nın "Kennedy'nin Doğuşu", Deniz Telek'in "Suyu Bulandıran Kız", Zeynep Demirhan'ın "Yüzler" filmleri finale kaldı.

Animasyon kategorisinde Ladin Kazman'ın "Elif", Hicret Yazı'nın "Eller", Zeynep İncetekin'in "Kalem", Ahmet Alibaz Dursun'un "Özgürlük Mavidir", Murat Can Yağbasan'ın "Özür", Lise kategorisinde Ali Telek'in "151", Yaren Nur Yılmaz'ın "Ekmek", Esma Akça'nın "Görmek", Esranur Öztel'in "Pembe Yalanım", Buğra Aslanyürek'in "Yaklaşan" adlı filmleri yarışacak.

Deneysel kategorisinde Mert ve Berk Sata'nın "Çerçeve", İbrahim Sürmeneli'nin "Footsteps", Adhamjon Abdurahmon'ın "Hey", Volkan Güney Eker'in "Larva", Caner Menemencioğlu'nun "Tulumba" filmleri yer alacak.

"Göl Kenarı", "Gördünüz mü?", "Komplo", "Sanduka" ve "Vesikalık" filmleri de gösterim hakkı kazandı.

"Bir Ara Pası Düşüncesi", "Bir Yeni Etiket", "Hayırlı Olsun Ziyareti", "Kabuk", "Kuyudaki Meryem", "Pazar Sessizliği", "Tek Çizgi", "Vakanüvis" ve "Yerleşke" başlıklı senaryolar ise Kısa Film Yapım Desteği için yarışacak.

Festivalin ön değerlendirme jürisinde sinema yazarı ve öğretim görevlisi Döndü Toker, yönetmen Ömer Dişbudak, gazeteci ve yönetmen Ali Demirtaş ile önceki yıl "Bir Nehir Kıyısında" adlı filmiyle festivalde birincilik ödülünü alan Muhammed Furkan Daşbilek yer aldı.

- Ödül töreni 13 Kasım'da

Festivalde, "Kurmaca", "Belgesel" ve "Animasyon" kategorilerinin birincileri 10 bin lira, "Deneysel" kategorisinin birincisi ise 5 bin liralık para ödülünün sahibi olacak.

Lise kategorisinin birincisi beş bin liralık ödülün yanı sıra İstanbul Sinema Eğitimi (İSE) Ödülü'ne de sahip olacak. İkinci ve üçüncülük ödüllerini kazananlar ise İstanbul Sinema Eğitimi Ödülü'nü alacak.

Usta bir sinemacı anısına verilen Genç Öncüler Özel Ödülü'nün sahibine 5 bin lira, Kısa Film Yapım Desteği Ödülü'nü kazanan senaryo sahibine ise 20 bin liralık yapım desteği verilecek.

Film gösterimleri Bağlarbaşı Kültür Merkezi ile Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Ödül töreni ise 13 Kasım'da Atlas Sineması'nda gerçekleştirilecek.

Finalist filmler ve festival hakkında detaylı bilgiye www.kisadanhisse.org adresinden ulaşılabilir.

Yorumlar