'Kimyasal silah' iftirası atan TTB'ye revizyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'ya kimyasal silah iftirası atan TTB'nin yapısında ve yönetimlerinde değişiklik için yasal düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
'Kimyasal silah' iftirası atan TTB'ye revizyon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSK'nın kimyasal silah kullandığını ileri sürerek iftira atmakla suçlanan TTB başkanın yaptıklarına sessiz kalmadı. 

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın gündeminde TTB başkanı vardı. 

"Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yürüttüğü sınır ötesi harekatlara iftira atan Tabipler Birliği Başkanıyla ilgili yargı harekete geçmiştir." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ayrıca bu ismin üzerinde de çalışmalarımızı yürütecek, gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin de değiştirilmesini sağlayacağız. Terör örgütünün diliyle konuşarak ülkesine ve ordusuna alçakça bühtan eden böyle bir şahsın, adı Türk ile başlayan bir kurumun başında olmasının milletimizin her bir ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarına ve mahkemelerin vereceği kararlara göre hem bu kişiyle hem de bu kurumla ilgili gereken adımlar atılacaktır. Bu çerçevede kabine toplantımızda ilgili bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdik. Meslek örgütlerini ideolojik saplantılarının borazanı haline getiren terör örgütü destekçilerini, buralardan temizleyerek bu yapıları kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız."

Yorumlar