Kadıköy'de tek kişilik eylem

- Kadıköy Belediyesinin iş yeri açma ruhsatı vermediğini iddia eden Coşkuner, belediye önünde eylem başlattı - Belediyenin açıklamasından: - "Her ay gezici iş yeri isteği ile birden çok vatandaşın müracaatı olmaktadır. Her müracaatın değerlendirilmesi hem kent içinde kargaşaya ve sakıncalara yol açacak hem de yerleşik faaliyet gösteren, kira ödeyen, işçi çalıştıran, vergi ödeyen esnaf açısından haksız rekabet ortamı yaratacaktır. Bu nedenlerle şahsa özel bir uygulama yapılması mümkün olmadığından gezici gıda satış yeri yapmak için ruhsat başvurusu tarafımızca onaylanmamıştır"

Google Haberlere Abone ol
Kadıköy'de tek kişilik eylem

İSTANBUL (AA) - Kadıköy Belediyesinin iş yeri açma ruhsatı vermediğini iddia eden Turgay Coşkuner, belediye önünde eylem yapıyor.

Üzerinde "Kanun tanımayan Kadıköy Belediyesine kim dur diyecek" yazılı döviz açan Coşkuner, yaptığı açıklamada, Kadıköy Belediyesinin iş yeri açmak için yaptığı ruhsat başvurusunu reddettiğini anlattı.

İstanbul Bölge İdari Mahkemesi'nin dava açması üzerine yürütmeyi durdurma kararı verdiğini dile getiren Coşkuner, belediyenin mahkeme kararına rağmen ruhsat vermediğini savundu.

Coşkuner, "Ben bu sebeple buradayım. Kadıköy Belediyesi maalesef şu an kanunu hiçe saymakta. Buna karşılık olarak da çıkarttığı yönetmeliği öne sürüyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin her yerde kanun üstündür. Ama Kadıköy'de bu böyle değil. Kadıköy'de sadece yönetmelikler üstün tutuluyor. Bu yazımda da görüldüğü gibi Kadıköy Belediyesinin kanunsuz davranışına kimin dur diyeceğini arıyorum." diye konuştu.

Coşkuner, ruhsatını alana kadar eylemini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

- Belediyeden açıklama

Kadıköy Belediyesinden yapılan açıklamada, Turgay Coşkuner'in 6 Aralık 2016'da gezici gıda satış yeri yapmak için ruhsat talebinde bulunduğu ancak dilekçe ekinde İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanun ve İş Yeri Açma ve Çalışma Yönetmenliği gereğince istenen evraklardan hiçbirini beyan etmediği belirtildi.

Coşkuner'in müracaatı üzerine Zabıta Müdürlüğünün "gezici gıda satışına izin verilemeyeceği", Emlak ve Kamulaştırma Müdürlüğünün ise "belediye mülkleri ile yetki ve sorumluluk bölgelerinde mobil ticarete uygun yer bulunmadığı, mevcut yerlerin ise Devlet İhale Kanunu'nun ilgili hükümleri gereği ihale yoluyla kiraya verildiği" şeklinde görüş beyan ettiği aktarılan açıklamada, "Gezici gıda satışı ruhsatı alan bir işletme, ilçemizdeki belediyeye ait herhangi bir alanda istediğiniz yerde, saatte ve koşullarda satış izni yapılması demek değildir. Park edeceğiniz alanları çalışma saatlerini, çevre kirliliğine yol açmamak üzere yangın, patlama, genel güvenlik, iş güvenliği, işçi sağlığı, trafik ve karayolları, imar, kat mülkiyeti hijyen açısından değerlendirmeyi gerektirmektedir." bilgisi verildi.

Açıklamada, ayrıca ilçe dahilindeki Büyükşehir Belediyesine ait alanların (vapur iskeleleri ve arasındaki alanlar, dolgu sahaları, ana arterler, otoparklar, Milli Emlak'a ait alanlar gibi) sabit ve gezici işletmelerin Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatlandırıldığı veya izin verildiği anlatılarak, "İlçe Belediye Başkanlığından alınan izinle bu alanlarda satış yapılamaz." denildi.

Her ay gezici iş yeri isteği ile birden çok vatandaşın müracaatı olduğu aktarılan açıklamada, "Her müracaatın değerlendirilmesi hem kent içinde kargaşaya ve sakıncalara yol açacak hem de yerleşik faaliyet gösteren, kira ödeyen, işçi çalıştıran, vergi ödeyen esnaf açısından haksız rekabet ortamı yaratacaktır. Bu nedenlerle şahsa özel bir uygulama yapılması mümkün olmadığından gezici gıda satış yeri yapmak için ruhsat başvurusu tarafımızca onaylanmamıştır." denildi.

Yorumlar