İzmir'deki depremzedeye ev ve kira müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de evleri hasarlı olan vatandaşların taşınmaları halinde kira bedellerinin karşılanacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki depremzedeye ev ve kira müjdesi

İzmir depreminden sonra şehre gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem sonrasında ziyaret ettiği İzmir'de açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 37 olduğunu, 885 kişinin ise yaralandığını söyledi. Erdoğan şu ana kadar enkaz altından 103 kişinin canlı kurtarıldığını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en kısa zamanda enkazın kaldırılarak vatandaşların evlerinin onarılacağını ve gerekli ihtiyaçlarını giderileceğini söyledi.

Erdoğan, kiray taşınacak vatandaşların kiralarının devlet tarafından karşılanacağını söyledi. 

Erodğan, bölgeye şimdiden 24 milyon lira ödenek gönderildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Şu an itibarıyla 37 vefatımız, 885 yaralımız var. Enkazdan kurtarılan vatandaşlarımızın sayısı 103." dedi.

"Bölgeye 35 mobil baz istasyonu sevk edilmiş olup 25 adedi burada kurulmuş durumda." diyen Erdoğan, "Bu noktada herhangi bir sıkıntı olmadı." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesine şu ana kadar 24 milyon lira ödenek gönderildiğini, ihtiyaca göre bunun devam edeceğini söyledi.

 

 

Yorumlar