İttifakta çatlak: HDP, CHP'den açıklama bekliyor

HDP, yerel seçimlerde ittifak yaparak birlikte kazandıkları Esenyurt'ta CHP'nin ihanetine uğradı. CHP'li Esenyurt Belediyesi, HDP ilçe binasındaki terör örgütü posterlerini ifşa etti. HDP ise CHP'li belediyeden açıklama beklediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
HDP, CHP'den açıklama bekliyor

CHP ile HDP ittifak yaparak AK Parti'den aldıkları Esenyurt'ta birbirine girdi. CHP'li Esenyurt Belediyesi, HDP ilçe binasında terör örgütü kampını andıran görüntüleri ifşa etti. HDP ise bu duruma tepki göstererek "Açıklama bekliyoruz" dedi.

HDP, İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki parti binasına gece yapılan baskın ve 6 saat süren aramanın hakim kararı olmadan, sözlü talimatla yapıldığını açıklayarak tepki gösterdi. Operasyon sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından video yayınlandı. HDP, servis edilen görüntülerdeki fotoğraf ve pankartların basın açıklamalarında da kullandığını belirtti.

Esenyurt Belediyesi ilaçlama görevlileri, dezenfekte işlemi yaptıkları HDP Esenyurt İlçe Örgütü binasında, Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının asılı olduğu yerleri çekerek, sosyal medyadan paylaştı. Görüntüler üzerine soruşturma başlatıldı ve dün gece saatlerinde polisler binaya baskın yaparak birçok dokümana el koydu.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla fotoğrafların çekilip paylaşmasına tepki göstererek, söz konusu fotoğrafların 6 ay önce çekildiğini söyledi.

Avcı, yaptığı paylaşımda, “Bu kareler 6 ay önce çekilmiştir. Deniliyor ki; Esenyurt Belediyesi HDP’ye hizmet vermiş. Verecek tabi ki, görevi. Asıl biz belediyeden şikayetçiyiz. Gönderdiği ekip, görevi ve haddi olmadığı bir şekilde gizli çekimler yapmış, sosyal medyada yayınlamıştır. Esenyurt Belediyesi açıklama yapmak zorundadır. Diğer yandan; partimiz halka açıktır, dileyen giriyor çayını içiyor, sohbetini ediyor. Yaratılan algı boşunadır. Resimler, posterler, pankartları sadece binalarımızda değil, basın açıklamalarında da kullanıyoruz. Benzer gerekçelerle daha önce yapılan baskınlarda açılan davalar beraat ile sonuçlandı. Konuyla ilgili AYM kararları var. Velhasıl, AKP-MHP kapatma davası için kendisine başka gerekçeler arasın... Kırk yıldır boş işlerle uğraşıyorlar. Konunun esası çözümdür” ifadelerine yer verdi.

 

Yorumlar

Kişi ALLAH bir birinizde versin derdinizi