CHP ittifak ortağı HDP'yi ifşa etti, operasyon başlatıldı

CHP, HDP'nin oylarıyla kazandığı Esenyurt'ta ittifak ortağını ifşa etti. Belediye ekipleri dezenfekte çalışmaları yaptıkları HDP ilçe teşkilatında çektikleri resimleri sosyal medyada paylaştı. Resimlerde Öcalan ve birçok teröristin resimlerinin teşkilat binasında asılı olduğu görüldü.

Google Haberlere Abone ol
CHP ittifak ortağı HDP'yi Esenyurt'ta ifşa etti

CHP, yerel seçimlerde ittifak kurduğu HDP ve İyi Parti ile birlikte kazandığı Esenyurt'ta ittifak ortağını ele verdi. CHP'li belediye ekipleri, ittifak ortaklarının ilçe teşkilatını dezenfekte ederken, terör örgütü pankartlarının ilçe binasında asılı olduğunu ifşa etti. İfşa sonrasında emniyet birimleri ilçe teşkilatına operasyon düzenledi.

HDP Esenyurt ilçe binasında asılı, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın afiş ve posterlerinin indirilmesi, asanların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Esenyurt Belediyesi personelinin HDP ilçe binasında dezenfekte işlemi yaparken çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, örgüt elebaşının afiş ve posterlerinin görülmesi üzerine çalışma başlattı.

Polis ekipleri, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı sonrası HDP ilçe binasına girdi.

Binada aramaların sürdüğü, konuya ilişkin gözaltı olabileceği bildirildi.

 HDP,  İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki parti binasına gece yapılan baskın ve 6 saat süren aramanın hakim kararı olmadan, sözlü talimatla yapıldığını açıklayarak tepki gösterdi. Operasyon sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından video yayınlandı. HDP, servis edilen görüntülerdeki fotoğraf ve pankartların basın açıklamalarında da kullandığını belirtti.

'FOTOĞRAFLAR ALTI AY ÖNCE ÇEKİLDİ'

Esenyurt Belediyesi ilaçlama görevlileri, dezenfekte işlemi yaptıkları HDP Esenyurt İlçe Örgütü binasında, Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının asılı olduğu yerleri çekerek, sosyal medyadan paylaştı. Görüntüler üzerine soruşturma başlatıldı ve dün gece saatlerinde polisler binaya baskın yaparak birçok dokümana el koydu.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla fotoğrafların çekilip paylaşmasına tepki göstererek, söz konusu fotoğrafların 6 ay önce çekildiğini söyledi. 

'ESENYURT BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA'

Avcı, yaptığı paylaşımda, “Bu kareler 6 ay önce çekilmiştir. Deniliyor ki; Esenyurt Belediyesi HDP’ye hizmet vermiş. Verecek tabi ki, görevi. Asıl biz belediyeden şikayetçiyiz. Gönderdiği ekip, görevi ve haddi olmadığı bir şekilde gizli çekimler yapmış, sosyal medyada yayınlamıştır. Esenyurt Belediyesi açıklama yapmak zorundadır.

Diğer yandan; partimiz halka açıktır, dileyen giriyor çayını içiyor, sohbetini ediyor. Yaratılan algı boşunadır. Resimler, posterler, pankartları sadece binalarımızda değil, basın açıklamalarında da kullanıyoruz. Benzer gerekçelerle daha önce yapılan baskınlarda açılan davalar beraat ile sonuçlandı. Konuyla ilgili AYM kararları var. Velhasıl, AKP-MHP kapatma davası için kendisine başka gerekçeler arasın... Kırk yıldır boş işlerle uğraşıyorlar. Konunun esası çözümdür” ifadelerine yer verdi.

HDP OYLARIYLA KAZANMIŞTI

CHP, Esenyurt'ta belediyeyi HDP'nin yüzde 11'lik oyuyla kazanmıştı. Normal şartlarda AK Parti adayının 5 puan gerisinde olan CHP adayı, HDP ve İyi Parti'nin aday çıkarmaması üzerine AK Parti adayından fazla oy aldı. HDP aynı ilçede meclis üyelerini aday göstererek yüzde 11 oy almıştı. Bu da HDP'nin CHP'ye ne kadar oy aktardığını gösteriyordu.

İşte 2019 Esenyurt Yerel Seçim Sonuçları: 

hdp

Yorumlar