İttifak görüşmelerini yürüten isimden açıklama

AK Parti'nin diğer partilerle ittifak görüşmelerini yürüten Ali İhsan Yavuz, YRP ve HÜDA PAR ile yaptıkları görüşmelere dair açıklamalarda bulundu. Yavuz'un açıklamasına göre her iki partiyle yapılan görüşmede ilerleme sağlanamadığı izlenimi çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
İttifak görüşmelerini yürüten isimden açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın programında, Yeniden Refah Partisi ile yapılan görüşmelere dair önemli bilgiler paylaştı. Yeniden Refah Partisi ile yapılan dört toplantıda, büyükşehirler ve ilçeler bazında sundukları tekliflere AK Parti'nin olumlu yaklaşmadığını ve karşı teklifler sunduğunu belirtti.

GÖRÜŞMELERİN DETAYLARI

Yavuz, görüşmelerde her iki partinin de bazı belediyeler üzerinde tekliflerde bulunduğunu ifade ederken, AK Parti'nin sadece meclis üyesi pozisyonlarıyla sınırlı kalmayan teklifler sunduğunu vurguladı. Ayrıca, Yeniden Refah Partisi'nin cumartesi günü yaptığı açıklamaya kadar görüşmelerin sürdüğünü ve henüz kesin bir sonuca varılmadığını dile getirdi.

İTTİFAK VE ANLAŞMA ÇABALARI

AK Parti ve MHP arasında 13 toplantı gerçekleştirildiğini ve hangi illerde ortak aday gösterileceği konusunda çalışmalar yapıldığını aktaran Yavuz, iki partinin karlı olacağı bir tablo oluşturma üzerinde odaklandıklarını söyledi. Yeniden Refah Partisi ile ise farklı bakış açılarına rağmen konuşmanın önemine dikkat çekti.

DİĞER PARTİLERLE İLİŞKİLER

Yavuz, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının belirlenmesi sürecine değinirken, AK Parti olarak kendi adayları üzerinde yoğunlaştıklarını ve Murat Kurum'un adaylığının beklendiğini ifade etti. Ayrıca, BBP ile yapılan iş birliği görüşmeleri ve HÜDAPAR ile net bir çerçeve yakalanamadığına dair açıklamalarda bulundu.

Yorumlar