İstanbul'da Cumartesi Pazar yasak var mı?

İstanbul'da Cumartesi Pazar sokağa çıkma konusunda bir yasak var mı yoksa yok mu sorusu kafası karışık vatandaşlar tarafından soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da Cumartesi Pazar yasak var mı?

İstanbul'da Cumartesi Pazar sokağa çıkma yasağı var mı sorusu açıklanan risk haritasında ortaya çıkan tablonun karışıklığı nedeniyle vatandaşın kafasında cevap bekleyen bir soru oldu. Çünkü açıklanan risk haritası dört ayrı kategoriden oluşuyor. Ve her kategoriye giren şehirler için alınan kararlar ise farklı farklı oldu. Buna göre şanslı iller birinci kategoride yani hiçbir yasağın kalmadığı iller oldu. Derecelerine göre diğer illerde de kademeli olarak bazı yasaklar kalktı, bazıları ise devam ediyor. İşte İstanbul'da Cumartesi Pazar yasak var mı sorusunun cevabı?

Sağlık Bakanlığının açıkladığı risk haritasında İstanbul 3. Kategoride yer alıyor. Yani yüksek riskli iller arasında yer alıyor. Yüksek riskli hatta çok yüksek riskin eşiğinde yer alan İstanbul'da bazı kısıtlamalar kaldırılırken bazıları devam ediyor. 

İşte İstanbul'da uygulanacak tedbirler: 

Soru: İstanbul'da sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 

- İstanbul'da sokağa çıkma yasağı sadece pazar günü uygulanacak. Cumartesi yok. Haftanın diğer günleri ise 21.00 - 05.00 arasında kısıtlama sürecek. 

Soru: 65 yaş ve 20 yaş İstanbul'da serbest mi?

- Hayır, İstanbul riskli iller arasında yer aldığı için 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımız ile ilgili düzenleme onları kapsamıyor.

Soru: İstanbul'da okullar açıldı mı? 

- Sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır. 

- Okul öncesi, ilokullar, 8. ve 12. Sınıflarda eğitim başlayacak.

Soru: İstanbul'da Düğün ve Nikah Salonları açıldı mı?

- 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek. 

STK'ların kurulları:

- Katılımı 300 kişiyi aşmamak kaydıyla yapılabilir.

 

Yorumlar