İstanbul'a kar yağışı bekleniyor

İstanbul'da geçtiğimiz gün kendini hafif hissettiren kar yağışı bu kez kuvvetli bir şekilde geliyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a kar yağışı bekleniyor

Hafta sonu birden soğuyan havanın etkisiyle İstanbul'un bazı noktalarında yağış, kara dönüştü. Kentin yüksek kesimlerinde mevsimin ilk karı yağsa da bu yağış kısa sürerek yerini sağanağa bıraktı. Yeni yayımlanan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) tahmin raporunda İstanbul'u yeniden karlı günler bekliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu raporunu güncelledi. Kar yağışlı hava koşulları ülke genelinde hissedilecek şekilde etkili olacak.

Türkiye'nin büyük bir bölümü kasım ayında kara teslim olacak. İstanbul'un bazı kesimlerinde hafta sonu kısa süreli etkili olan kar yağışı, 2016'dan bu yana kasım ayında görülen ilk kar yağışı olarak kayıtlara geçti.

Genelde mevsimin ilk karının aralık ayından itibaren düştüğü İstanbul'a, uzun bir aranın ardından kasımda kar yağdı. Kısa süren yağışlar Kasım ayında devam edecek. Meteoroloji kasım ayında İstanbul'a tekrar kar yağacağını öngörüyor.

Ülke genelindeki hava sıcaklıkları, Çarşamba gününden itibaren yükselerek mevsim normallerine dönecek ve özellikle batı kesimlerde normallerin üzerine çıkacak. Ancak, haftanın ilerleyen günlerinde genel bir soğuk hava dalgasının tekrar etkili olması bekleniyor. Meteoroloji, yayımladığı harita ile pazar günü İstanbul dahil birçok şehirde kar yağışının beklendiğini duyurdu.

"EKSTREM HAVA OLAYLARI, SALI GÜNÜ BİTECEK"

Murat Acar, hafta sonu etkisini gösteren ekstrem meteorolojik hadiselerin salı öğleden sonraya kadar sürmesini beklediklerini söyledi. Acar, "Salı yine doğu kesimlerde bu kuvvetli sağanak yağış, kuvvetli kar yağışları ve kuvvetli rüzgar devam edecek. Salı, öğleden sonra yurdumuzu terk ediyor" dedi.

Acar, çarşamba gününden itibaren yeni bir yağış sisteminin etkili olacağını söyleyerek, "Hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarının altında seyrediyordu, kış koşulları yaşanıyordu. Ancak çarşamba gününden itibaren iç ve doğu kesimler dahil yurt genelinde sıcaklığın artacağını tahmin diyoruz.

Mevsim normalleri civarına kadar çıkacak. Hatta batı kesimlerde; İstanbul'da, İzmir'de, Ege'de mevsim normallerinin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz.

Yağışlar ile beraber daha düşük olabilir ama; bu mevsimde normal olarak görüyoruz. Tekrar hava sıcaklıkları artacak, yağışlar da geliyor" diye konuştu. Acar, yeni yağış sisteminin Akdeniz üzerinden geleceği için ılık bir hava getireceğini, yağışların da güneybatı kesimlerden başlayacağını kaydetti.

'ÇARŞAMBA GÜNÜ SIKINTI VAR'

Acar, cuma gününden itibaren özellikle hafta sonunda Karadeniz üzerinden soğuk havanın etkili olacağını ve bu sayede yağışların iç ve doğu kesimlere kayacağını aktardı. İçinde bulunulan mevsimde bu şartların normal kabul edildiğini vurgulayan Acar, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü muhtemelen yarından itibaren uyarılara başlayacaktır. Vatandaşlarımız Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nü internet sayfasından ve mobil uygulamasından takip edebilirler.

Öncelikle Aydın, Muğla, İzmir'in güney ve Trakya'nın batı kesiminde çarşamba günü sıkıntı var. Ankara için bir haftalık periyotta ciddi bir kar yağışı yok. Ankara'da sıcaklıklar mevsim normalleri civarında geçecek. Gece şartlar biraz düşebilir. Ankara'da yağışlar kuvvetli değil. Gece ve sabah saatlerinde sis, pus hadiseleri görürüz diye düşünüyorum. Yeni gelecek bu sistemin cuma gününden itibaren soğuk hava beslenmesi ile beraber hafta sonu belki Ankara'nın yüksek kesimlerine kar yağışı ihtimali olabilir" diye konuştu.

Yorumlar