İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak: Meteorolojinin 7 Günlük Raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 7 günlük hava durumu tahmin raporuna göre, İstanbul'da önümüzdeki günlerde kar yağışı bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 7 günlük hava durumu tahmin raporuna göre, İstanbul'da önümüzdeki günlerde kar yağışının etkili olması bekleniyor. Şu anda hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrediyor ve bazı bölgelerde sağanak yağışlar etkili oluyor.

Hava Sıcaklıklarında Düşüş ve Kar Yağışı Beklentisi

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta Salı ve Çarşamba günleri İstanbul ve yurt genelinde kar yağışının etkili olması beklenmektedir.

Güncel Hava Durumu ve Yağış Uyarıları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kayseri çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak, bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Kuvvetli yağış uyarısı ve çığ tehlikesine de dikkat çekiliyor.

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi Hava Durumu

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde çok bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı hava tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde sis ve pus beklenen bölgelerde, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hava Durumu

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de çok bulutlu ve yağışlı hava bekleniyor. Bu bölgelerde yağışların kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması, bazı bölgelerde ise kuvvetli yağışların olması bekleniyor.

Yorumlar