Mehmet Hammutoğlu

Mehmet Hammutoğlu

İsrail Din Savaşı Yürütebilir mi?

Hamas İsrail savaşında 22. Güne girilirken sözün bittiği yerdeyiz. İsrail Gazze’yi adeta bomba yağmuruna tutuyor.

Ama kara harekatı sürekli erteleniyor bu erteleme içerisinde teknik eksiklik gidermek veya planlama yapma konusunda dedikleri muamma devam etmektedir.

Batılı ülkeler bir taraftan savaş gemisi yığınağı yaparken diğer taraftan bir, bir İsrail’i ziyaret ederek bağlılıklarını ve yanında olduklarını ifade etmektedirler.  Hatta ABD daha ileri giderek hem asker hem de daha önce ellerine müslüman kanı bulaşmış komutanlarını öldürme konusunda tecrübeli danışman mantığında bölgeye gönderiyor.

11 Eylül Sonrası bu bir din savaşıdır, diyerek islam topraklarını işgal eden bu mezalim ABD şimdi İsrail’in Gazze’yi işgal etme konusunda yardımcı oluyor. 

Tabi batılılar hesaplarını günübirlik yapmazlar. Onlar bu günden 2050 veya 2060 yılında müslüman nüfusu ne kadar olacak güçleri ne olacak bu sebeple kendi durumlarını garanti altına almak için planlayarak zulümlerini sürdürmektedirler.

Din savaşlarında her din yada inanış kendini diğer dinlere üstün görür. Diğer dinlere ve inanışlara  yaşama hakkı tanımak istemez. Batının üçte ikisi İsrail’in yanındadır. Birlikte hareket ediyorlar. Avrupa için demokrasi raftadır. Bakmayın Rusya’ya batıya karşı durduğuna  bir din savaşında oda batılılardan yana saf tutacaktır. 

DAHA İLGİNÇ BİR ŞEY SÖYLEYECEĞİM ONDAN DOLAYI BÜYÜK HARFLERLE YAZMAYI TERCİH ETTİM. BU BENİM TESPİTİM. İRAN ve İRAN’IN KULLANDIĞI MAŞALAR VEKALET SAVAŞI DİYORLARYA BATI İLE KOORDİNELİ HAREKET EDİYOR EDECEKLER. İSRAİL’E MERMİ SIKMAYACAKLAR.

Bu azınlıkların çoğunluğa karşı bir savaşıdır. Bölgedeki sünni yoğunluğu kırmaktır. Bölgedeki sünnileri kimliksizleştirmektir. Daha önce işgal ederek sömürdükleri Allah'ın bereket verdiği topraklara geri dönmektir.

Bugün bize Hamas – İsrail savaşı, Suriye’de yaşananlar için Yönetimle halk kendi iç savaşıdır. Kimse karışmasına gerek yok. Bak Saddam Hüseyin kimyasal silah üretmiş dünyayı yok edecek ABD haklı IRAK’a saldırsın, ABD Afganistan’a saldırıyor orada örgütler var onları bitirmesi lazım. Libya’da halk birbirine düşürülüp Muammer Kaddafi öldürülüyor normalmiş gibi servis ediliyor. Mısır’da Abulfettah Sisi’ye Alim olan ve Seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi  ölüme sürüklüyor. Anlatılacak o kadar şey var ki saysan bitmez. Bunları bizlere iç problem olduğuna inandırıp oyalayarak kendi hedeflerine ilerliyorlar. Burada o kadar sorun yaşanırken diğer ülkelerde yaşayan müslümanlar pasif eylemler kısa süreli boykotlar yaparak hayatlarına kaldıkları yerden devam etmektedir.

Esas konumuza dönecek olursak İsrail bir din savaşı yürütebilir mi? kısaca HAYIR!

Sebep bu gün İsrail nüfusunun %40 civarında Liberal ve Sosyalist nüfus oluşturmaktadır. Bu büyük bir nüfustur. Zaten ülkede savaş öncesi Benjamin Netanyahu Hükümetinin sonu gelmişti ülkede ekonomik sosyal sorunlar sebebiyle sürekli protesto eylemleri yapılıyordu.

%60’lık kısım Siyonist Yahudilerden oluşmaktadır. Din eğitimi alanlar içinde askerlikten muaf yasası çıkacaktı.

Genel olarak değerlendirdiğinizde İsrail’in kısıtlı profesyonel bir ordusu var. Savaş sebebiyle ilan ettikleri seferberlik için gelen askerler 18-20 yaş yada eli silah tutan yıllar önce askerlik yapan insanlar silah altına alındı. Haberler ve Sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla bu durumda olanlar ellerindeki teknolojiye güvenerek bir piknik havasında ilerlediklerini gördük. Ölmekten çok yaşamayı, yaşam sevgisi taşıyan askerlerini görüyoruz.

Ancak karşılarında ölmeği bir ödül, cennete atılacak bir adım olarak gören HAMAS var. Batı bunun farkında teknoloji var ama o teknolojiyi kullanıp Hamas’a tetik çekebilecek insan yok. Daha önceki savaşlarda Yahudi Devletinin kurulması, sınırların genişletilmesi için savaşan Yahudilerdeki inanç ruhu inanç bütünlüğü yok.

Hareket onun için havadan bombalamalarla, imaj kurtarmak için sınırlı, sürekli erteleme yada katil ABD askerlerinin gelmesi beklenmektedir.

İsrail halkı ailelerinden esir olanlar ve ölen asker aileleri Netanyahu’yu sorumlu tutmaktadır. Halk  o kadar gergin ki, bir kısmı başka ülkelere gitti kalanlar ne yapacağı konusunda bir fikre sahip değiller. Hükümete karşı aykırı sesler yükseliyor.  Geçenlerde İsrail’li normal vatandaşlar Türk gazeteciye canlı yayındayken müdahale ettiler.

Diğer Yazıları

Yorumlar