Irak'ta Musul hazırlığı: İlk birlikler Mahmur'a yerleşti

ABD'nin Irak Bölgesel Kürt yönetimi ve Bağdat ile yaptığı görüşmeler sonrası, merkezi yönetimi bağlı ordu birlikleri Mahmur ilçesinde yerleştirildi

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta Musul hazırlığı: İlk birlikler Mahmur'a yerleşti

Son Haberler Logo

Irak'da Bölgesel Kürt Yönetimi denetiminde yer alan Mahmur ilçesine merkezi yönetime bağlı askeri birlikler yerleştirildi. İlk etapta 4 bin 500 askerden oluşan birliğin yerleşmesinde ABD'nin büyük rol oynadığı belirtiliyor.

Peşmerge Güçleri Mahmur - Güver Cephesi Sorumlusu Sirwan Barzani, Irak Ordusu’nun gönderdiği ilk askeri tugayın Mahmur ilçesine yerleştiğini söyledi. Sirwan Barzani, ABD'nin temsilcisinin de katıldığı bir dizi toplantı sonrası sözkonusu askeri birliğin gelmesine izin verildiğini kaydetti.

Rudaw'ın haberine göre Mahmur - Güver Cephesi Sorumlusu Sirwan Barzani, “Sözkonusu tugay, hafif, orta ve ağır silahlarla donatılmış vaziyette bölgeye gönderildi” dedi.

Irak Savunma Bakanı Halid Ubeydi, 6 Şubat’ta Mahmur’da kurulan yeni kampın açılışını yaparak, Musul’u Kurtarma Operasyonu”nun 6 ay içerisinde başlatılacağını bildirdi.

Bölgeye ilk etapta yerleştirilmesi beklenilen 4 bin 500 askerin sözkonusu operasyonun bir parçası olduğu, daha sonra da geri dönecekleri iddia ediliyor. 

Yorumlar