İngiltereli Müslümanlardan itfaiyeye teşekkür ziyareti

İngiltere'de yaşayan müslümanlar itfaiyecilere teşekkür amacıyla kampanya başlattı.

Google Haberlere Abone ol
İngiltereli Müslümanlardan itfaiyeye teşekkür ziyareti

İngiltere'nin başkenti Londra'nın  Kuzey Kensington bölgesindeki 24 katlı Grenfell Tower binasında çıkan büyük yangında itfaiyenin göstermiş olduğu özverili çalışmanın sonrasında İngiltereli Müslümanlar itfaiye çalışanlarına teşekkür ziyaretinde bulundu.

Bir grup Müslüman anne, başkalarını kurtarmak için kendilerini tehlikeye atan itfaiyecilere teşekkür etmek amacıyla  # Love4Legends kampanyasını başlattı.

Sosyal medyada başlatılan kampanya, ülke genelindeki insanların itfaiye erlerine hediye ve süpriz  paketler göndermeleri için çağrı başlatıldı. Kısa sürede hashtag olan kampanya # Love4Legends'i tüm ülkeye yayıldı.

Ülke genelinde itfaiayelere gönderilen paketlerin çokluğu itfaiye erlerini şaşaırttı. Stainless itfaiyesi müslümanlara teşekkür eden bir mesaj yayınladı.

Başlatılan kampanya ülke genelinde büyük ilgi gördü, gönderilen notlar ve alınan cevaplar ise 'islamofobia'nın yani aslında üretilmiş islam karşıtlığının halkın arasında var olmadığının ve sadece emperyal zihniyetin üretmiş olduğu bir olgu olduğunun kanıtı oldu.

Yorumlar