IMF Duyurdu: Türkiye Koranavirüsü Nedeniyle IMF'den Borç İstedi Mİ?

Türkiye'de koronavirüs ile mücadele kapsamında sosyla ve ekonomik tedbirlerin kapsamını genişleterek devam ederken Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen, "Türkiye, IMF'den borç para istede mi?" sorusuna cavep verdi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Koranavirüsü İçin IMF'den Borç İstedi mi?

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, önceki günlerde 81 ülkenin koranavirüs nedeniyle ekonomik sorunlar nedeniyle yardım başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

TÜRKİYE IMF BORÇ MU İSTİYOR?

IMF Başkanı Kristalina Georgieva'nın bu açıklaması, Türkiye gündeminde de büyük yankı buldu. Türkiye'de IMF kredisi için başvuru yaptı mı sorusu en çok cevabını arayan sorulardan biri oldu. Daha önce de muhalefet isimler, IMF'den borç talep edildiği şeklinde iddiaları gündeme getirirken konuyla ilişkili resmi açıklama IMF'in en yetkili isimlerinden Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen 'dan geldi.

Thomsen yapmış olduğu açıklasmasında “Euro bölgesi liderlerinin euroyu istikrara kavuşturmak için gerekenleri yapma konusundaki kararlılığı hafife alınmamalı” diyerek Avrupa ülkelerine uyarıda bulunurken Türkiye'nin IMF'den borç isteyen ülkeler arasında ise bulunmadığını söyledi.

Yorumlar