İğneada longoz ormanına tanıtım filmi

- Türkiye'de çok sayıda canlı türüne ev sahipliği yapan İğneada longoz ormanının eşsiz güzelliklerinin daha fazla kitleye ulaşması amacıyla tanıtım filmi hazırlandı - Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce hazırlatılan 12 dakikalık tanıtım filminde, dünyada nadir görülen gölle denizi birleştiren manzara, göller, dereler ve ormanda yaşayan canlıların eşsiz güzelliklerinden kesitler sunuluyor

Google Haberlere Abone ol
İğneada longoz ormanına tanıtım filmi

KIRKLARELİ (AA) - Türkiye'de çok sayıda canlı türüne ev sahipliği yapan Kırklareli'ndeki İğneada longoz ormanının eşsiz güzelliklerinin daha fazla kitleye ulaşması amacıyla tanıtım filmi hazırlandı.

Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce hazırlatılan 12 dakikalık tanıtım filminde dünyada nadir görülen göl ile denizi birleştiren manzara, göller, dereler ve içerisinde yaşayan canlıların eşsiz güzelliklerinden kesitler sunuluyor.

Çekimleri yaklaşık 1 yıl süren belgesel formatındaki filmle longozların tanıtımına ciddi katkı sağlanması amaçlanıyor.

Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Filiz İhtiyar, AA muhabirine, dünyanın nadir yerleri arasında yer alan longozların tanıtım filminin hazırlandığını anlattı.

Tanıtım filmine Kırklareli Valiliği internet sitesinden ulaşılabileceğini dile getiren İhtiyar, bu güzelliğin herkes tarafından izlenmesi gerektiği temennisinde bulundu.

İhtiyar, Demirköy ilçesine bağlı İğneada'daki tanıtım merkezinde 24 saat yayın yapan kameralar ile longoz ormanını gece gündüz ziyaret edilebileceğini söyledi.

İçerisinde 5 göl, 671 bitki, 481 kuş, 61 memeli, 28 tatlı su balığı, 311 böcek, 25 sürüngen türü barındıran longoz ormanını geçen yıl yaklaşık 50 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini dile getiren İhtiyar, bu sayının artması için gayret gösterdiklerini vurguladı.

Zaman sıkıntısı yaşayanların ise tanıtım merkezindeki kamera sistemi ile longoz ormanını 30 dakikada gezebildiğini dile getiren İhtiyar, "İğneada'ya günübirlik gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin doğa harikası olan ormanlarımızı ziyaret edebilmeleri için kameralarımız hizmette. İğneada'ya gelen ancak zaman açısından sıkıntı yaşayan yerli ve yabancı turistler, merkezimize gelerek kameralarla ormanı ziyaret edebiliyorlar. Bunun yanı sıra 12 dakikalık tanıtım filmimizle de longozların tanıtımına katkı sağlayacağız." diye konuştu.

Yorumlar