İDATA BAŞVURU TAKİP: iDATA randevu nasıl alınır, ücreti ne kadar, randevu almadan gidilir mi?

İDATA randevu nasıl alınır, ücreti ne kadar, randevu almadan gidilir mi, randevu ve vize başvuru süreci kaç günde sonuçlanır?

Google Haberlere Abone ol
İDATA randevu nasıl alınır, ücreti ne kadar?

iDATA BAŞVURU TAKİP: İDATA randevu nasıl alınır, ücreti ne kadar, randevu almadan gidilir mi, randevu ve vize başvuru süreci kaç günde sonuçlanır?

iDATA randevu al işlemleri Türkiye'den Almanya'ya gitmek isteyen vatandaşlar tarafından yapılması gereken bir işlem türüdür.

Almanya'ya turist veya farklı amaçlarla gidecek olan vatandaşların alması gereken vizeler için öncelikle randevu alınması gerekiyor.

Randevular vizelerin türlerine göre değişkenlik göstermektedir.

Almanya'ya Schengen vizesi alarak gitmek isteyenler için ile kurs, dil eğitimi, aile birleşimi gibi gerekçelerle alınacak vizeler için ayrı ayrı randevu alınması gerekiyor. 

Peki, İDATA randevu nasıl alınır, ücreti ne kadar, randevu almadan gidilir mi, randevu ve vize başvuru süreci kaç günde sonuçlanır?

SCHENGEN VİZE RANDEVUSU

Vize başvurusunda bulunmak için aşağıdaki "Randevunuzu Alın" butonuna basarak seyahat amacınıza uygun randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Randevunuzu, randevu tarihinden 72 saat önce ücretsiz iptal etme hakkınız bulunmaktadır.

Randevunuzu, randevu tarihinden 72 saat ile 24 saat arasında iptal ettiğiniz takdirde ön ödeme olarak ödediğiniz tutarın %50’sine tekabül eden ücret tarafınıza iade edilecektir.

Randevu tarihinize 24 saatten az kalması durumunda herhangi bir iptal hakkınız bulunmamaktadır.

Randevunuzu iptal etmek istemiyorsanız, randevu tarihinden 24 saat önce ileri bir tarihe değiştirme hakkına sahipsiniz.

Randevu değişiklikleri ya da iptalleri için Müşteri Hizmetlerimiz destek vermemektedir.

SCHENGEN RANDEVUNUZU ALIN

ULUSAL VİZE RANDEVUSU

Türkiye’deki Almanya Dış Temsilciliklerinden yapacağınız Ulusal vize başvurularınızı için (Aile birleşimi, 90 gün üzeri olan Çalışma, Mesleki Eğitim, Araştırma, Üniversite Eğitimi, Staj, Dil Kursu) randevu sistemi aktif durumdadır .

Ulusal vize başvurularınızın iDATA veya Elçilik/konsolosluk ofislerinden yapılabilmesi için randevu sıra numarası alınmalıdır. Randevu numaranızı oluşturmak için tıklayınız.

ULUSAL RANDEVUNUZU ALIN

RANDEVU İPTAL VE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

İşleminiz sırasında oluşturulan randevu PNR numarası ve doğum tarihiniz ile adınıza atanan randevunuzun değişikliğini veya iptalini gerçekleştirebilirsiniz.

Randevunuzu, randevu tarihinden 72 saat önce iptal etme hakkınız bulunmaktadır.

Randevunuzu, randevu tarihinden 72 saat ile 24 saat arasında iptal ettiğiniz takdirde ön ödeme olarak ödediğiniz tutarın %50’sine tekabül eden ücret tarafınıza iade olacaktır.

24 saatten az kalması durumunda herhangi bir iptal hakkınız bulunmamaktadır.

Randevunuzu iptal etmek istemiyorsanız, randevu tarihinizden en geç 24 saat önce ileri bir tarihe değiştirme hakkına sahipsiniz.

iDATA BAŞVURU TAKİP NASIL YAPILIR?

iDATA Başvuru Takip son derece basit. Bunun için şirketin web sitesine gitmeniz gerekiyor. Sitede hemen sağ alt kısımda başvuru takip bölümü bulunuyor.

iDATA başvuru takip için pasaport numaranız barkod numarasını yanınızda bulundurmanız gerekiyor.

Bu iki bilgi yanınızda hazırsa hemen aşağıdaki ekranda görüldüğü gibi ekrana bilgileri girerek sonucu takip edebilirsiniz.

iDATA Başvuru Takip Bölümü

 


 

 

Yorumlar