İbrahim Toraman ve Eylem Toraman’a “karşılıklı yaralama” suçundan adli para cezası

Eski futbolcu İbrahim Toraman ve eşi Eylem Toraman’ın karşılıklı olarak birbirlerine vurup yaradıkları gerekçesiyle yargılandıkları davada, kararını açıklayan mahkeme, İbrahim Toraman’ı “eşe karşı basit yaralama” suçundan 7 bin 500 TL, Eylem Toraman’ı ise 5 bin 250 TL para cezasına çarptırdı.

Google Haberlere Abone ol
İbrahim Toraman ve Eylem Toraman’a “karşılıklı yaralama” suçundan adli para cezası

Eski futbolcu İbrahim Toraman ve eşi Eylem Toraman’ın karşılıklı olarak birbirlerine vurup yaradıkları gerekçesiyle yargılandıkları davada, kararını açıklayan mahkeme, İbrahim Toraman’ı “eşe karşı basit yaralama” suçundan 7 bin 500 TL, Eylem Toraman’ı ise 5 bin 250 TL para cezasına çarptırdı.

Karşılıklı olarak birbirlerine vurup yaradıkları gerekçesiyle eski futbolcu İbrahim Toraman ve eşi Eylem Toraman’ın yargılandığı dava karara bağlandı. Anadolu 66’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına müşteki sanık İbrahim Toraman ve müşteki sanık Eylem Toraman ile avukatları katıldı.

Esas hakkındaki görüşü sorulan müşteki sanık Eylem Toraman, “Olay günü evde İbrahim Toraman ile çocuğumuz varken, İbrahim Toraman’ın saldırısına uğradım. Kafama, yüzüme ve vücuduma aldığım darbelerin etkisi ile bayıldım ve bilincimi kaybettim. Hastaneye kaldırıldım, durumumun ağırlığı nedeniyle polise dahi gidemedim. İfadem tedavi gördüğüm hastanede alındı” dedi.

“Bana yönelen saldırıyı engellemeye çalıştım”

İbrahim Toraman’ı yaralamadığını belirten Eylem Toraman, “Yaralama kastıyla hareket etmedim. Sadece İbrahim Toraman’ın bana yönelen saldırısını engellemeye çalıştım. Bu nedenle hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Beratimi ve karşı tarafın cezalandırılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Eylem Toraman, aramızdaki boşanma davasında menfaat elde etmeye çalışmaktadır”

Bunun üzerine müşteki sanık İbrahim Toraman, “Olay gününden bir gün önce Milano’dan uçağımın kalkamaması nedeniyle ülkeye geri dönemedim. Bu nedenle Eylem Toraman’la aramızda geçen görüşme sırasında bana bir kısım sözlerle hakarette bulununca telefonu kapattım. Sonraki gün sabah kahvaltı hazırlıyoruz. Kucağında çocukla dolaptan bardak alırken bardak yere düşüp kırıldı. Ben çocuğumuzun zarar görmesinden endişe ederek, ’Ne yapıyorsun. Çocuğu bırak öyle yap’ diye tepki verdim. Bana, ’defol’ ve benzeri sözlerle hakaret etti, fiilen saldırmaya başladı. Olaydan sonra rapor almak için sağlık ocağına gittim. Sanık avukat olduğu için olayı dilediği gibi kurgulayarak aramızdaki derdest boşanma davasında menfaat elde etmeye çalışmaktadır. Benim kendisine yönelik en ufak bir saldırım olmamıştır, beraatimi talep ediyorum. Karşı tarafın da cezalandırılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

“Kucağında çocuğum varken beni darp ederek şuurumu kaybetmeme neden olmuştur”

Duruşmada son sözü sorulan Eylem Toraman, “Sanık olay gününden önce ve olay günü fiili ve sözlü saldırıda bulunmuştur. Kucağında çocuğum varken beni darp ederek şuurumu kaybetmeme neden olmuştur. Karşı tarafın avukat olmam nedeniyle kendisinden maddi menfaat temin etmek maksadı ile bu şekilde eylemde bulunduğum yönündeki iddiaları çirkin ve gerçek dışıdır. Ben Almanya’da avukatlık yapıyorum, aylık 20 bin Euro kazanıyorum, kendisinin parasına ihtiyacım yoktur” dedi.

Son sözü sorulan İbrahim Toraman, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Kendisi çocuğumla ilgili iddialarda bulunmaktadır, ancak çocuğumun kılına zarar gelsin istemem. Kendisi ile 6,5 aylık hamile olduğu dönemde sırf çocuğuma sahip çıkmak için evlendim. Bu dönem için kendisine şiddet uygulamadım” ifadelerini kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıkların eylemde kusur oranlarının eşit olduğuna hükmederek, sanık İbrahim Toraman’ı "eşe karşı basit yaralama" suçundan günlüğü 100 liradan 75 gün toplamda 7 bin 500 TL adli para cezasına, sanık Eylem Toraman’ı ise günlüğü 70 TL’den 75 gün toplamda 5 bin 250 TL adli para cezasına çarptırdı.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 24 Ocak 2016 günü ikilinin Üsküdar’daki evlerinde tartışma yaşadığı ve tartışma esnasında İbrahim Toraman’ın eşi Eylem Toraman’a hakaret ettiği anlatılmıştı.

İddianamede tarafların karşılıklı olarak birbirlerine vurarak yaraladıkları kaydedilirken, İbrahim Toraman hakkında "Hakaret" ve "Eşe karşı basit yaralama" suçlarından toplamda 9 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası, eşi Eylem Toraman’ın ise "Eşe karşı basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Yorumlar