Sibirya soğukları kapıda

Meteoroloji İstanbulluları kar yağışı ve soğuk havaya karşı uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Sibirya soğukları kapıda

Yağışlı hava yurda bugün giriş yapıyor, hava sıcaklıkları yağışla beraber düşmeye başlasa da hafta sonuna kadar kar yağmayacak. Meteoroloji'den gelen son dakika verilerine göre önümüzdeki günlerde hava durumunun nasıl olacağı belli oldu. İstanbul'da kar ne zaman yağacak sorusunun cevap buldu. İşte Meteoroloji'den yapılan son açıklama ve il il hava durumu.

Geç kalan kış nihayet geldi, bugün yurda giriş yapan soğuk ve yağışlı hava üç gün boyunca yurdun büyük çoğunluğunda yağmur olarak kendini gösterecek. Pazar'dan sonra ise karlı günler geliyor. İstanbul'da kar ne zaman yağacak sorusunun cevabı ise Meteoroloji'nin en son verilerine göre 15 Ocak Pazartesi.

Batıdan bugün giriş yapan yağmur 3 gün boyunca yurdun büyük kısmında etkisini gösterecek. İstanbul, bugün, cumartesi ve pazar yağmurlu olacak, pazartesiden itibaren ise kar geliyor.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul için son dakika kar yağışı tahmini geldi. Prof. Şen tahminini, "İstanbul'da bugün öğleden sonra yağmur başlar, pazar akşamı karla karışık yağmur ve kar olur" mesajıyla paylaştı. Prof. Şen, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Pazar günü ve pazartesi günü Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışı görülecek. Marmara Bölgesi'nin Edirne, Kırklareli ve doğusu da dahil. İstanbul'da Bugün öğleden sonra yağmur başlar, pazar akşamı karla karışık yağmur ve kar olur. Pazartesi öğleden sonra yağmur devam eder" dedi.

SÖMESTR TATİLİNDE KAR İLE BAŞLAYACAK

Prof. Şen mesajında, "Pazar günü gelecek soğuk ve kar çok kuvvetli değil. 20 Ocak'ta gelecek olan sistem daha kuvvetli. 3-4 gün Marmara, Karadeniz başta olmak üzere Anadolu'da kar bırakır. Sömestr tatili kar ile başlayacak görünüyor" tahmininde bulundu.

HAVA SICAKLARI HIZLA DÜŞECEK

Yurt genelinde hızla düşen hava sıcaklıkları 5 gün içinde toplamda 10 derece kadar düşmüş olacak. Ani soğumayala beraber yurdun büyük çoğunluğunda kar yağışı görülecek. Pazar ve pazartesi günü güney ve batı kıyılar hariç tüm yurt karlı olacak.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla çevreleri ile Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde (Serik, Manavgat, İbradı ve Akseki) kuvvetli(21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını ve yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bolu ve Kastamonu'nun yükseklerinde yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksama, görüş mesafesinde daralma, hava kalitesinde azalma vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar