Hangisi doğruyu söylüyor, Buldan mı Demirtaş mı?

"Artık hiçbir gizli ittifakın içinde olmayacaklarını, çünkü parti tabanının bundan rahatsız olduğunu" belirterek gizli ittifakı itiraf eden HDP Eş Başkanı Pervin Buldan mı doğruyu söylüyor, yoksa "CHP ile hiçbir gizli ittifak yapmadık" diyen Selahattin Demirtaş mı?

Google Haberlere Abone ol
Pervin Buldan mı, Selahattin Demirtaş mı?

Yerel ve genel seçimlerde CHP ile gizli ittifak kuran HDP'de birbirini zıddı açıklamalar gelmeye devam ediyor. HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, partisinin daha önce gizli ittifaklarda bulunduğunu açık bir şekilde itiraf ederek, "Artık hiçbir gizli kapalı ittiafın içinde yer almayacaklarını çünkü parti tabanının bunu istemediğini" söylemişti. Buldan aynı konuşmasında açıkça ittifak yapmak isteyenlere ise kapılarının açık olduğunu ifade etmişti. Ancak aradan birkaç gün geçtikten sonra Buldan açıklamasından çark ederek farklı bir şey anlatmak istediğini ancak yanlış anlaşıldığını savunmuştu. Pervin Buldan'ın açıklamalarından sonra cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ise herkesin bildiği CHP ile ittifak konusunu gizlemeye çalışan yeni bir açıklama yaptı. Demirtaş açıklamasında, CHP ile hiçbir gizli ittifaklarının olmadığını ileri sürerek, sadece büyük şehirlerde CHP adaylarına destek verdiklerini söyledi.

Kendisine ait sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı'nın bir parçası olmadıklarını belirterek "Sadece bazı kritik büyükşehirlerde tek taraflı olarak CHP adaylarının desteklenmesi kararı almıştır" dedi.

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin ittifak çağrısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş, HDP'nin yaptığı çağrının ısrarla çarpıtıldığını belirterek, "HDP, yerel seçimlerde CHP veya İYİ Parti ile açık veya gizli hiçbir şekilde ittifak yapmamıştır. Sadece bazı kritik büyükşehirlerde demokrasinin gelişmesi amacıyla tek taraflı olarak CHP adaylarının desteklenmesi kararı almıştır." dedi.

Açıklamasının devamında geriye kalan bütün seçim bölgelerinde CHP ve İYİ Parti olmak üzere bütün partilere karşı HDP'nin kendi adayı ile seçime girdiğini vurgulayan Demirtaş, "HDP Millet İttifakı'nın bir parçası değildir" ifadesini kullandı.

Eş Genel Başkanı Buldan da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada şu sözlere yer vermişti: "Halkımız açık ittifak istiyor, artık kimse kapalı kapılar ardında HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak."

 

Yorumlar