Hainlere 'Siz olmadan daha güçlüyüz' mesajı

FETÖ’cü darbe girişimi sonrası etkin görevlere getirilen havacılar, firari general Mehmet Yalınalp’in açıklamalarına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Hainlere 'Siz olmadan daha güçlüyüz' mesajı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK'dan ihraç edilen ve Almanya'dan sığınma talebi isteyen kaçak NATO Paşası Tuğgeneral Yalınalp'in, geçtiğimiz günlerde yüzünü saklayarak ABD kanalı CNN'e verdiği “gizemli" röportajın yankıları sürüyor. Türk ordusunun savaşma kapasitesini kaybettiğini öne sürerek “TSK güçsüz" algısı oluşturmaya çalışan Yalınalp'in açıklamalarına 15 Temmuz sonrası kritik görevlerde olan pilotlar tepki gösterdi. FETÖ'cülerin yoğun olarak terfi aldıkları 2014 yılında dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk tarafından birinci sıradan tuğgeneralliğe terfi ettirilen ve “geleceğin hava kuvvetleri komutanı" olarak nitelenen Yalınalp'in skandal açıklamalarına Hava Kuvvetleri'ndeki pilotlar yanıt geldi.

HEPSİ FETÖ'NÜN İŞİ

FETÖ'cü darbe girişiminin ardından başlatılan Fırat Kalkanı operasyonunda görev alan, terörle mücadele kapsamında PKK'nın kamplarını yerle bir eden operasyonlara imza atan ve Türkiye hava sahasını koruyan havacılar, özellikle geçmişte Türkiye'nin başını ağrıtan olayların FETÖ'nün işi olduğunu vurguladı. Havacılar, FETÖ'cü hainlerin Uludere olayı ile PKK ile mücadelede şehitlerin artması için Hava Kuvvetleri'nin Mehmetçiğe verdiği “yakın hava desteği"ni kesmeye çalıştıklarını kaydetti. FETÖ'nün Suriye'nin F-4 uçağını düşürmesi olayında yanlış yönlendirmeler yaparak Türkiye'yi Ortadoğu'da sonu belli olmayan bir savaşa sürüklemek istediğini dile getiren havacılar, Rus uçağının düşürülmesinin ardından da Türkiye'nin Batı'ya mahkum edilmek istendiğine dikkat çekti.

SİZİN YOLUNUZ BİZİM YOLUMUZ DEĞİL

Son olarak da Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda dahi tek mermi isabet almayan en mukaddes mekanına, TBMM'ye bomba atıldığını, Türk halkının ve polisinin şehit edildiğini belirten havacılar, “Söyle hain general, bizler sizlerle nasıl savaşa girecektik? Siz Ankara'dan kalkıp ilk bombayı Ankara'ya atarak savaşa başlayacaktınız. Sizin yolunuz bizim yolumuz değil" dedi.

3 KAT OPERASYON

Fırat Kalkanı Harekatının başlangıcından bugüne kadar bin 864'ü ölü 2 bin 156 DEAŞ mensubu ile 306'sı ölü 321 PKK/PYD mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğine dikkat çeken havacılar, toplamda bin 332 hedefin de imha edildiğini kaydetti. 15 Temmuz öncesi ile karşılaştırdığında Hava Kuvvetlerinin harekat görev sayılarının en az 3 katına çıktığını vurgulayan havacılar, şu mesajı verdi: “Hain generale göre Hava Kuvvetleri zayıflamıştır, ancak milli pilotların uçtuğu ve attığı bomba sayısına bakıldığında icra edilen görevlerin sayısı ve etkinliği artmıştır. İstatiksel veriler FETÖ'cülerin Hava Kuvvetleri'nden ihraç edilmesiyle daha güvenilir ve daha güçlü olduğunu göstermektedir. Bizler, sadece bu milletin uğruna şehit olmayı göze almış pilotlar, sizin gibi hainler olmadan daha güçlüyüz."

Yorumlar