İşgal kuvvetleriyle futbol maçı yapan takımımız hangisidir

İstanbul'un işgali sırasında işgal kuvvetleriyle futbol musabakası yapan takımımız hangisidir

Google Haberlere Abone ol
İşgal kuvvetleriyle futbol maçı yapan takımımız hangisidir

İstanbul'un işgali sırasında işgal kuvvetleriyle futbol musabakası yapan takımımızın hangisi olduğu merak ediliyor. İngilizler İstanbul'u işgal ettikleri dönemde Fenerbahçe en parlak dönemlerinden birin yaşıyordu. Fenerbahçe ile işgal kuvvetleri arasında 50 maç yapılmıştı. Bunlardan 6 tanesi özel kupa maçıydı.

İşgal Kuvvetleriyle maç yapan takımımız Fenerbahçe'dir.

İşgal Kuvvetleri ile 6 tanesi Özel Kupa 44 tanesi Hazırlık Maçı olmak üzere 50 maç yapılmıştır.

Aşağıdaki tabloda da gördüğünüz gibi FENERBAHÇE bu maçlarda büyük bir üstünlük sağlamıştır.

Bunların birincisi Fransızlara karşı 3-1 galibiyetle sonuçlanan 24 Kasım 1918 karşılaşmasıdır. 

Fenerbahçe, Mütareke döneminin ilk İngiliz maçını da, 5 gün sonra, 29 Kasım 1918 Cuma günü Misivalidis takımına karşı oynadı. 

Fenerbahçe’nin 8 Aralık 1918′de gene İngilizlerle ve gene bir İngiliz hakem idaresinde yaptığı 3. maç da ilginçtir. Karşılaşma, sürekli Fenerbahçe baskısına karşın, 3 kontratak golüyle 3/2 kaybedildi. Bu maçın en önemli özelliği Fenerbahçe’nin bu günden sonra, 11 Şubat 1923′e kadar, tam 4 yıl ve 3 ay düşman takımlar karşısındaki 31 maçta hiç yenilmemesidir.

İstanbul’un 16 Mart 1920 günü işgali ve işgal Komutanlığının uyguladığı toplantı yasağı, 9 aylık yeni bir duraklama dönemi yaşattıktan sonra, Fransızlarla 15 Ekim 1920 de yine karşılaşıldı.

Fenerbahçe takımı, Mütareke dönemi maçlarının fasılaya uğradığı 1921 yılında değişikliklere uğradı. Kadrodan, hepsi de Subay olan 5 değerli eleman: Kaleci Kcnaıı, bek Nalıit, lıaf Kâmil, lıaf ve forvet Etlıem ve solaçık Refik, İstiklal Savaşının şiddetlenmesi üzerine, gizlice Anadolııya geçip Milli orduya katıldılar. (O dönemlerde, muvazzaf subaylar sivil Kulüplerde spor yapabilirlerdi.

Yorumlar