"Futbol tarihinin en başarılı milli takımıyız"

- İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı oyuncusu Tolga Alkan: "Futbol duymak değil, futbol görmektir. Saha içinde futbolu görerek oynuyoruz, duymanın çok büyük bir önemi yok"

Google Haberlere Abone ol
"Futbol tarihinin en başarılı milli takımıyız"


İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - İtalya'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada dünya şampiyonu olan İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı'nın 22 yaşındaki oyuncusu Tolga Alkan, tarihi bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Tolga Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ay-yıldızlı bayrağı zirveye çıkardıkları için gurur duyduklarını belirtti.

Milli takım forması ile ikinci kez dünya şampiyonluğu sevinci yaşayan Tolga, işitme engellerinin futbol oynamalarına engel olmadığının altını çizerek, "Futbol duymak değil, futbol görmektir. Saha içinde futbolu görerek oynuyoruz, duymanın çok büyük bir önemi yok. Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Futbol tarihinin en başarılı milli takımı biziz. Bunu herkesin bilmesini istiyorum." dedi.

Dünya Şampiyonası'nda çok zorlu maçlar oynadıklarını vurgulayan 22 yaşındaki sağ bek, "Böyle büyük turnuvalarda hiçbir maç kolay olmuyor. Her ülkenin en iyi sporcuları orada mücadele ediyor. Herkes bayrağının yer aldığı milli forması için tüm gücünü ortaya koyuyor. İlk maçta İsveç'i 2-1 mağlup etmemiz, gruptan çıkmamızı sağladı. Final maçı da çok çekişmeli oldu. Almanya çok güçlü bir takım. 87'de 1-0 öne geçtik, 90'da gol yedik ve maç uzatmalara gitti. 118'de attığımız golle maçı kazandık. İnanılmaz bir zafer oldu." ifadelerini kullandı.

Beş yıldır milli takım formasını giydiğini belirten Tolga Alkan, "2011 yılında Danimarka'da Avrupa beşincisi sırayı aldık. 2012'de iyi bir kadro kuruldu ve dünya şampiyonu olduk. 2015'te Avrupa şampiyonluğu ve bu sene de dünya şampiyonluğu geldi. Bu başarıları ülkemize yaşattığımız için çok mutluyuz." diye konuştu.

Milli futbolcu, sadece federasyondan değil, devletten ve ülkenin önemli kuruluşlarının da desteklerini beklediklerini dile getirdi.


Yorumlar