Facebook hesabı silme, Facebook hesap kapatma 2019

Facebook hesabını tamamen kapatmak isteyen kullanıcılar internet üzerinden Facebook hesabını silmenin, Facebook hesap kapatma yollarını araştırıyor. Peki, Facebook hesabınızı nasıl silebilir ya da dondurabilirsiniz? Facebook hesabı silme, Facebook hesap kapatma ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol
Facebook hesabı silme, Facebook hesap kapatma 2019

Mark Zuckerberg tarafından kurulan dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan Facebook dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Bunun yanında çok fazla sosyal medya platformunun açılması, Instagram ve Twitter gibi popüler sosyal medya platformlarının da olması bazı Facebook kullanıcılarının hesaplarını tamamen kapatmayı tercih etmesine neden olmaktadır.

Facebook hesabını tamamen silme ya da Facebook hesap kapatma hesaplarının bir daha açılmasını istemeyenlerin yapması gereken bir işlemdir. Facebook hesabını geçici olarak kapatmak isteyenlerin ise hesaplarını dondurmaları gerekmektedir. Facebook hesabını tamamen kapatan kullanıcıların unutmaması gereken konulardan biri de kapattıkları hesaplarının bir daha açılamayacak olmasıdır. Kullanıcılar hesaplarını kapatmadan önce bir daha düşünmelidir.

Hesabını kapatmak isteyen kullanıcıların açtıkları grup veya sayfalar varsa bu platformlarda tek yönetici kendileri ise hesapları silinince tanımlı olan grup ve sayfalarda otomatik olarak silinmektedir. Grup ve sayfalarının kapanmasını istemeyen kullanıcılar en az birer tane daha yönetici atayarak grup veya sayfalarının kapanmasına engel olabilirler.

Uygulama üzerinden gerçekleştirilen bazı eylemler hesap silinse bile silinmez. Örneğin arkadaşlarınızla yaptığınız konuşmalar hesabınız silinse dahi silinmeyebilir.

Hesabınız silindiği andan itibaren hiçbir kullanıcı profilinizi görüntüleyemeyecektir. Ancak hesabınız silinse dahi bazı verileriniz kısa bir süreliğine görünebilir. Fotoğraf, video ve durum güncellemeleriniz de en az 90 gün içinde silinecektir. Bu süreç hesabın kapanması için gerekli olan 14 günden ayrı olarak hesaplanır.

FACEBOOK HESABI NASIL SİLİNİR, FACEBOOK HESAP KAPATMA

Hesabınızı silme işlemine başlamadan önce hesabınıza tanımlı uygulamaları silmeniz gerekmektedir. Bunun için sağ üstte yer alan menüler alanından uygulamalar kısmına girmelisiniz. Karşınıza çıkan uygulamaların köşesindeki X işaretine bastığınız zaman uygulamalarınızı silebilirsiniz.

Uygulamaları tamamen sildikten sonra aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak hesabınızı silmek istiyorsanız “Hesabımı Sil” seçeneğini dondurmak istiyorsanız “Hesabımı Dondur” seçeneğine tıklamalısınız.

Hesabınızı silmek veya dondurmak için buraya tıklayınız

Hesabınızı silmek veya dondurmak istediğinize dair size uygun seçeneği seçtikten sonra açılan Pop-up kısmına şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Hesabınıza 14 gün boyunca hiçbir şekilde giriş yapmamalısınız. Aksi takdir de hesabınız kapanmaz. Ancak hesabınızı silmekten vazgeçtiyseniz 14 gün içinde kullanıcı adı ve şifrenizle tekrar giriş yapmanız durumunda hesabınızın kapanması işlemi iptal edilir.

Yorumlar

Yüksel.sarı lütfen.hesabımı.kapatın
Hakkı Kırca Fesbuk.hesaplarımı.kapatın
hasan köksal hesabımı kapat
Ali Hesabımı kapat
Muhamet aydın Sil busta bulması lomi