Eski kuşaklar YZ'ye daha yatkın

Eski kuşakların yeni kuşaklara göre yapay zekaya daha yatkın olduğu ve daha çok tercih ettikleri ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Eski kuşaklar YZ'ye daha yatkın

Ernst & Young tarafından yapılan bir araştırma, iş yerlerinde yapay zeka kullanımının nesiller arasında önemli farklılıklar gösterdiğini ortaya koydu. Genellikle teknolojiye daha yatkın olduğu düşünülen Z kuşağının, yapay zekayı benimseme konusunda eski nesillere göre daha az hevesli olduğu görüldü.

Araştırmanın bulgularına göre, Z kuşağı çalışanların yalnızca %63'ü iş yerinde yapay zeka kullanıyor. Bu oran, Y kuşağı için %74, X kuşağı için ise %70 olarak belirlendi. Bu sonuçlar, teknolojik adaptasyon ve kullanım alışkanlıklarında nesiller arası belirgin farklılıklar olduğunu gösteriyor.

YAPAY ZEKA KULLANIMINDA GENÇLER DAHA AZ AKTİF

Ernst & Young'ın anketi, 1000 tam zamanlı ve yarı zamanlı Amerikalı çalışan üzerinde gerçekleştirildi. Araştırmacılar, yapay zeka kullanımına ilişkin endişelerin nesillere göre değişimini incelediler. Ankete göre, Z kuşağı olarak tanımlanan 1997-2005 yılları arasında doğan çalışanların yapay zeka kullanım oranı daha düşük.

Z KUŞAĞI YAPAY ZEKAYA DAHA AZ GÜVENİYOR

Anket sonuçları, Z kuşağının yapay zekaya yaşlı çalışanlara kıyasla daha az güvendiğini gösteriyor. Marcie Merriman'ın belirttiği üzere, bu durumun nedeni gençlerin yapay zekanın gerçek bir değer katıp katamayacağı konusunda daha az ikna olmaları olabilir. Ayrıca, genç ve yaşlı bireylerin yeni teknolojilere adaptasyon konusunda farklı rahatlık seviyeleri olması da bu durumun bir başka açıklaması olarak görülüyor.

X KUŞAĞI'NIN YAPAY ZEKA ADAPTASYONU

Araştırmanın sonuçlarına göre, X kuşağı bireyler, iş yerinde yapay zekanın nasıl kullanılacağını öğrenmeye ve hızlı değişime ayak uydurmaya daha fazla mecbur hissediyor olabilirler. Bu durum, onların herhangi bir teknik zorluğun üstesinden gelebilme yeteneklerini de gösteriyor.

Yorumlar