TikTok müstehcenle mücadele için ne yapıyor?

TikTok, kullanıcı güvenliğini artırmak ve müstehcen içeriklerle mücadele etmek amacıyla yapay zeka tabanlı içerik moderasyon sistemini devreye sokuyor. Platform, yerelleşme ve kullanıcı deneyimini geliştirme çabalarıyla ön plana çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
TikTok müstehcenle mücadele için ne yapıyor?

TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, platformun yaratıcılığı teşvik etme ve kullanıcıların keyifli vakit geçirmesini sağlama misyonuna vurgu yaparken, güvenlik ve kişisel deneyimleri geliştirme üzerine yoğunlaştıklarını ifade etti. Gelen, 2024 yılında da içerik üreticilerini destekleme ve platforma olan bağlılığı güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Yerelleşme çabalarının önemine dikkat çeken Gelen, bu yöntemle kullanıcılarla olan bağı güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, TikTok'un kullanıcı güvenliğine öncelik verdiğini ve bu amaçla çeşitli önlemler geliştirdiklerini dile getirdi.

Gelen, genç kullanıcılar ve aileleri için geliştirilen aile eşleşmesi, ekran süresi yönetimi ve içerik filtreleme gibi özelliklerle ebeveynlerin çocuklarının TikTok deneyimini daha güvenli hale getirebileceklerini anlattı. 

YAPAY ZEKA İLE MÜCADELE

TikTok'un güvenli dijital deneyimler sağlamak için yapay zeka tabanlı içerik moderasyonu kullandığını belirten Gelen, kötü niyetli içerikleri tespit edip kaldırma konusunda etkili bir sistemleri olduğunu ifade etti. Ayrıca, 13-18 yaş arası kullanıcıların ekran süresini sınırlayarak ve izlemeye devam etmek için şifre girmelerini zorunlu kılarak gençlerin güvenliğini artırdıklarını söyledi.

Gelen, TikTok'un kullanıcı güvenliğine ve gizliliğine büyük önem verdiğini, platformdaki uygunsuz içerikleri tespit etme ve hesapları kapatma konusunda moderasyon ekibi ve yapay zeka sistemleriyle aktif olarak çalıştıklarını vurguladı. Geçen yıl, Türkiye'de yaklaşık 16,5 milyon içeriğin Topluluk Kuralları'nı ihlal ettiği için işlem gördüğünü belirtti.

Emir Gelen, TikTok'un müstehcen içerikleri tespit etme ve önleme konusundaki kararlılığını ifade ederek, platformda çıplaklık, cinsel faaliyetler ve teşhircilik gibi içeriklere kesinlikle izin verilmediğini, bu tür içeriklerin tespit edilmesi durumunda ilgili hesaplara yönelik hemen cezai yaptırımların uygulandığını kaydetti. 

Yorumlar