İnsan beyninden 2 bin kat daha hızlı çalışıyor

Bilim dünyası, insan beyninden 2 bin kat daha hızlı çalıştığı belirtilen bilgisayar

Google Haberlere Abone ol
İnsan beyninden 2 bin kat daha hızlı çalışıyor

‘Deep South’ adı verilen süper bilgisayar, saniyede 228 trilyon veriyi işleyebiliyor. Cihazın, Nisan 2024’te piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bilim insanları, insan beyninden 2 bin kat daha hızlı işlem yapan ‘süper’ bilgisayarı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda Western Sydney Üniversitesi’nden uzmanlar, insan beynini taklit eden bir süper bilgisayar geliştirdiklerini duyurmuştu. Şimdi de, ‘Deep South’ verilen bu cihazın Nisan 2024’te piyasaya sürüleceği açıklandı.

Saniyede 228 trilyon veriyi işleyebilen ‘Depp South’un ‘birçok alanda devrim yapacağını’ söyleyen uzmanlar, bu süper bilgisayarın insan beynini simüle edebildiğini aktardı.

Western Sydney'deki Uluslararası Nöromorfik Sistemler Merkezi direktörü Profesör André van Schaik, şu ifadeleri kullandı: 

"Grafik İşlem Birimleri (GPU'lar) ve çok çekirdekli Merkezi İşlem Birimleri (CPU'lar) kullanan standart bilgisayarlarda "spiking" sinir ağlarını simüle etmek çok ağır ve yoğun güç gerektiriyor. Bizim sistemimiz bunu değiştirecek."  

 

Yorumlar